Explozii la o uzina din Bagdad. 14 morti si 21 de raniti in urma unor atacuri sinucigase, instrumentate de ISIS. VIDEO

15-05-2016 11:31

atentat bagdad

Cel putin 14 persoane au murit, inclusiv politisti, si 21 au fost ranite duminica in atacuri asupra unei uzine de gaz a statului in periferia nordica a capitalei Irakului, Bagdad, au precizat surse politienesti, potrivit Reuters.

O masina-capcana a explodat la intrarea in uzina, ceea ce a permis ca un alt vehicul, cu cel putin sase atacatori cu veste explozibile, sa intre in complex, unde a urmat o confruntare cu fortele de securitate, potrivit surselor citate.

Un purtator de cuvant al Comandamentului de Operatiuni de la Bagdad a spus ca trei rezervoare de gaz ale uzinei au fost incendiate in timpul confruntarilor, dupa care fortele de securitate au reusit sa aduca situatia sub control.

Zeci de vehicule ale politiei si armatei s-au indreptat spre uzina, unde schimburile de focuri au durat circa o ora, potrivit unui martor.

Atacul nu a fost revendicat in prima faza.

CNN relateaza, citand surse din cadrul politiei, ca autorii atacului sunt militanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), care controleaza teritorii ample din nordul si vestul tarii. Aproximativ 100 de persoane au murit in atacuri cum bomba comise de SI in aceasta saptamana.

Premierul Haider al-Abadi a declarat sambata ca militantii au profitat de criza politica din tara, declansata de incercarea sa de a revizui sistemul de guvernare bazat pe cote, pentru a comite bombardamente in zone aflate oficial sub control guvernamental.

O coalitie internationala condusa de SUA care sprijina guvernul irakian in lupta sa impotriva Statului Islamic antreneaza fortele armate de luni de zile intr-o baza militara situata la Taji.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO