Explozie puternică lângă cea mai aglomerată gară din Munchen. Patru persoane au fost rănite

Ultima actualizare: 01-12-2021 16:25
Munchen
Getty

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropiere de un pod de lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen, provocând rănirea a patru persoane, informează poliţia pe Twitter, relatează Reuters.

Unul dintre cei trei răniţi se află în stare gravă, a anunţat serviciul de pompieri din Munchen.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un sit în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. "Nu există pericol în afara acestei zone", a precizat poliţia.

Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar, potrivit Agerpres.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO