Explozie produsa in Roma: masini de pompieri si genisti, trimisi la fata locului. Autoritatile suspecteaza grupari anarhiste

Ultima actualizare: 15-05-2017 06:50
Explozie Roma

Autoritatile italiene au anuntat vineri ca doua dispozitive au explodat in fata unui oficiu postal din Roma. Nicio persoana nu a fost ranita in urma exploziei de pe strada Marmorata, situata in apropiere de Piramida lui Cestius.

Explozie dubla in Roma... informatiile initiale arata ca nicio persoana nu a fost ranita. Doar o masina avariata”, a anuntat postul de televiziune RAI.

Autoritatile au precizat ca situatia este acum sub orice control, iar masina avariata era parcata in apropierea oficiului postal de pe strada Marmorata.

Clubul Auto a anuntat inchiderea din motive de securitate a circuitului de curse Circus Maximus.

Jurnalistii italieni au precizat ca doua dispozitive au fost descoperite in apropierea masinilor parcate pe marginea strazii Marmorata. Anchetatorii iau in considerare toate scenariile, inclusiv ca materialele explozive sa fi fost ascunse in pachete postale.

De asemenea, autoritatile au oprit accesul persoanelor in zona oficiului postal din cartierul Aventino.

Autoritatile italiene suspecteaza grupari anarhiste

Autoritatile italiene suspecteaza grupari anarhiste care au vrut sa transmita un mesaj antiimigranti pentru dubla explozie de vineri, din fata unui oficiu postal din Roma, relateaza La Repubblica.

Potrivit cotidianului, in ultima perioada Posta a fost luata in vizor pentru ca, impreuna cu societatea Mistral Air, se ocupa de transferul migrantilor.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, dispozitivul care a provocat exploziile consta intr-o cutie de plastic ce avea in ea doua sticle cu lichid, probabil benzina, si un timer.

Anchetatorii au prelevat fragmente din bomba improvizata pentru a le analiza.

"Flacarile au fost stinse de angajatii (oficiului postal – n.r.), cu un extinctor, dupa ce au auzit explozia. Dispozitivul nu a fost foarte puternic, format din maximum un litru de lichid inflamabil. Cateva bucati in flacari au ajuns pe capotele a doua masini, fara a provoca pagube importante”, a declarat seful Biroului pentru Prevenire si Interventie din cadrul Politiei, Massimo Improta.

El a precizat ca ofiterii verifica si filmarile de pe camerele de supraveghere din zona.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO