Explozie cu masina capcana in orasul Van din Turcia: 48 de oameni sunt raniti. Imaginile postate pe retelele de socializare

Dată publicare: 12-09-2016 14:40
Dată actualizare: 15-09-2016 04:54


explozie Turcia

Cel putin 48 persoane au fost ranite in urma exploziei unei masini capcana luni dimineata in orasul Van, din sud-estul Turciei.

Van este o regiune majoritar kurda, in apropiere de sediul local al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, la putere), a informat CNN Turk, citand surse din cadrul politiei, relateaza DPA, conform Agerpres.

Imaginile difuzate de CNN Turk aratau o cladire grav avariata in care se afla sediul local al AKP. Doi dintre raniti au fost identificati ca fiind ofiteri de politie.

Aceasta explozie intervine la o zi dupa demiterea a 28 de primari, suspectati ca ar avea legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara si aliatii sai occidentali drept o "organizatie terorista", relateaza Reuters.

Atacul a survenit in centrul aglomerat al orasului Van, a precizat un membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii, Besir Atalay, afirmand ca ii banuieste de comiterea atacului pe rebelii kurzi ai PKK, noteaza AFP.

Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, insa PKK - care vizeaza in principal forte de securitate turce - este activa in regiune, relateaza DPA.

Rebelii PKK si armata turca au intrerupt in urma cu un an o fragila incetare a focului si au reluat ostilitatile declansate in 1984.

Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambitioasa ofensiva in nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadistii gruparii Statul Islamic de la frontiera, precum si impotriva rebelilor kurzi din PKK si YPG (Unitatile de aparare ale poporului kurd.
 

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO