Explozie a natalităţii într-un oraș din Croația, după victoria echipei locale de fotbal

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un oraş din Croaţia mulţumeşte fotbalului pentru o explozie a natalităţii. 13.000 de suporteri au sărbătorit straşnic în seara în care echipa locală a câştigat campionatul croat.

Şi, nouă luni mai târziu, s-au născut cu 50 la sută mai mulţi bebeluşi decât în anul precedent.

21 mai 2017 a fost ziua în care echipa FC Rijeka a câştigat Campionatul croat de fotbal, iar suporterii s-au dezlănţuit. Petrecerea s-a mutat de pe stadion pe străzi, apoi acasă, în familie.

Ida Balen, reporter: "Nouă luni mai târziu, Rijeka are parte de o explozie de naşteri. Rezultatele echipei au îmbunătăţit feritilitatea fanilor săi. S-a dovedit ştiinţific că nivelurile de testosteron ale suporterilor cresc atunci când echipa câştigă. Ce se întâmplă acum în Rijeka confirmă statisticile."

Spitalele din Rijeka au raportat că în această perioadă s-au născut 45 de copii, faţă de 30, anul trecut.

Nu au fost luaţi în calcul bebeluşii care nu au venit încă pe lume, dar care au fost concepuţi în săptămânile de euforie care au urmat triumfului. Micul Venio, aflat încă în burta mamei, este un exemplu.

Fran Zivkovic, suporter al echipei FC Rijeka: "Am fost în al nouălea cer când Rijeka a câştigat Campionatul. M-am întâlnit cu mulţi viitori tătici la seminariile pentru părinţi. Mi-am amintit că i-am văzut şi la meci. Suntem fericiţi în fiecare zi, dar aceea a fost o zi extraordinară."

Branimir Peter, şeful secţiei de Neonatologie a spitalului din Rijeka: "Fericirea, relaxarea, petrecerile, toate sporesc fertilitatea. Ar fi o politică bună pentru sporirea natalităţii să se organizeze campionate în fiecare an."

O altă dovadă că astfel de victorii ajută natalitatea unei ţări vine din Islanda. Acolo, numărul naşterilor a crescut semnificativ la nouă luni după ce echipa naţională a învins Anglia în Campionatul European.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO