Avion rus plin cu pasageri, percheziționat pe aeroportul Heathrow. Explicația Marii Britanii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
avion Aeroflot

Perchezițiile controversate asupra unui avion rus de către oficialii britanici pe aeroportul Heathrow a fost făcută pentru a proteja Marea Britanie de crimă organizată și contrbandă cu substanțe dăunătoare, a precizat ministrul de securiatate britanic.

Moscova a catalogat aceste percheziții asupra unei aeronave Aeroflot ca fiind ”ilegale” și a cerut explicații din partea autorităților britanice.

Este o rutină pentru autoritățile de frontieră din Marea Britanie să caute în avioane pentru a proteja Marea Britanie de crimă organizată și de cei care încearcă să introducă droguri sau arme de foc în țară”, a declarat, sâmbătă, ministrul britanic de securitate, Ben Wallace. Acesta a mai precizat că odată ce ”controalele au fost efectuate”, aeronavelor ”li s-a permis să-și continue călătoria”, potrivit rt.com

Declarația lui Wallace a venit după ce Rusia a cerut explicații. Aeronava Aeroflot Airbus A321 a fost percheziționată de oficialii britanici de pe aeroportul Heathrow, la sosirea sa de vineri de pe Aeroportul Moscova Sheremetyevo. Ofițerii au spus că trebuie să inspecteze avionul și au cerut debarcarea echipajului, iar căpitanul a fost izolat în cabină.

Compania aeriană Aeroflot a catalogat acest gest ca fiind ”ilegal” și contrar ”practicii internaționale de efectuare a acestor inspecții”. Ministerul Transporturilor din Rusia a făcut o declarație prin care avertiza că va recurge la acțiuni similare în cazul în care Marea Britanie nu vine cu explicații.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!