Expert militar: Putin nu a defilat cu ”avionul apocalipsei” pentru a transmite că nu vrea să folosească arme nucleare

Ultima actualizare: 09-05-2022 15:46
Avionul Apocalipsei
AFP

”Partea aeriană a paradei militare de la Moscova în onoarea Zilei Victoriei a fost anulată din motive politice, nu meteorologice”, susține expertul militar Oleg Zhdanov, informează Obozrevatel.

Oleg Zhdanov a mai precizat că sub presiunea Occidentului, președintele Feredației Ruse, Vladimir Putin, a decis să nu defileze cu „aeronava apocalipsei” – aferentă consiliului de comandă II-80, menit să evacueze conducerea țării în cazul unui război nuclear.

De asemenea epertul militar a mai adăugat: „Cred că partea aeriană a paradei a fost anulată din cauza ultimatumurilor din Occident”.

După cum a explicat expertul, ultimatumul a fost urmat de numeroase declarații și provocări din partea conducerii Federației Ruse cu privire la posibilitatea utilizării armelor nucleare în timpul războiului împotriva Ucrainei.

Astfel, refuzând să defileze cu „avionul apocalipsei”, Putin a transmis Occidentului un semnal că nu intenționează să folosească arme nucleare.

În același timp, expertul a atras atenția asupra faptului că la momentul paradei militare de la Moscova era vreme prielnică pentru zbor, astfel încât vremea nefavorabilă nu putea fi motivul anulării paradei aeronavelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO