Evadare ca in filme in Canada. Trei presupusi mafioti au fugit din inchisoare cu ajutorul unui elicopter

Ultima actualizare: 11-06-2014 07:06
inchisoare

Trei detinuti, presupusi membri extrem de periculosi ai Mafiei, au evadat dintr-o inchisoare din provincia canadiana Québec, la bordul unui elicopter, sambata seara - ora locala, potrivit presei canadiene, relateaza AFP.

"Elicopterul a aterizat intr-o curte a Centrului de Detentie, dupa care a decolat catre vest, sambata, la ora (locala) 19.45 (duminica, 2.50, ora Romaniei)", a declarat duminica Ann Mathieu, o purtatoare de cuvant a Securitatii Québecului (SQ, politia), pentru postul francofon RDI.

Politia a solicitat ajutorul publicului pentru gasirea lui Yves Denis, in varsta de 35 de ani, Denis Lefebvre, in varsta de 53 de ani, si Serge Pomerleau, in varsta de 49 de ani, considerati extrem de periculosi

Presupusi lideri ai unei retele de traficanti afiliate Hells Angels, cei trei indivizi urmau sa compara in justitie in ianuarie 2015, pentru omoruri cu premeditare, la Palatul de Justitie de la Montréal.

Impotriva celor trei fugari sunt retinute o serie de capete de acuzatie pentru trafic de droguri, complot si alte infractiuni, pentru care este in curs un proces, incepand de la 8 aprilie.

Ei au fost arestati in 2010, in cadrul unei operatiuni antidrog care a permis anihilarea unei retele de stupefiante in Abitibi-Témiscamingue, o regiune in vestul provinciei Québec.

La Centrul de Detentie din Québec (inchisoarea Orsainville de odinioara), aflat sub jurisdictia provinciei, sunt incarcerati detinuti care ispasesc pedepse de mai putin de doi ani.

Provincia Québec s-a confruntat cu un precedent. In martie 2013, doi detinuti au evadat din Inchisoarea Saint-Jérôme, la nord de Montréal. Ei au fost arestati impreuna cu complicii, la o distanta de 85 de kilometri de inchisoare, in Laurentides, la vest de Montréal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO