Europa, ingrijorata de situatia din Bulgaria. Inca o noapte de proteste violente impotriva tiganilor

Ultima actualizare: 25-10-2012 19:35
bulgaria proteste

Noi violente au izbucnit in noaptea de miercuri spre joi in cartierul cu majoritate roma din orasul bulgar Blagoevgrad, in urma mai multor arestari. Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea cu privire la manifestatiile antirome din Bulgaria.

Doi romi au fost raniti intr-o bataie intre locuitorii cartierului si un grup de activisti de extrema-dreapta, situatie care a generat tensiuni in zona, a anuntat postul bulgar de televiziune bTV joi dimineata.

Iesirile din cartier au fost blocate de politie. Ciocnirile au izbucnit dupa ce participantii la un mars atacat doi romi ce se plimbau din intamplare prin apropiere. Politia a restabilit ordinea in Blagoevgrad si atmosfera din oras era calma joi dimineata.

In timpul marsurilor din alte noua orase din tara - Sofia, Varna, Veliko Tarnovo, Asenovgrad, Montana, Plevna, Plovdiv, Ruse si Sliven -, la care au participat in total aproximativ 650 de persoane, nu au fost inregistrate incidente.

Cel mai mare protest a avut loc in orasul Asenovgrad, situat in apropiere de Plovdiv, la care au participat 200 de persoane, iar zece dintre ele, inclusiv trei minori, au fost arestate. Cinci demonstranti nu aveau niciun act de identitate.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a criticat aceste marsuri antirome organizate in Bulgaria in ultimele zile.
Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea cu privire la aceste demonstratii din Bulgaria si a afirmat ca monitorizeaza situatia, a declarat miercuri secretarul de presa al institutiei, Matthew Newman.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO