Europa, paralizată de prima ninsoare serioasă a sezonului. Un bărbat a murit în Croaţia

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Ninsorile au adus un noian de probleme în Europa. De la accidente rutiere şi blocaje, până la sute de zboruri anulate. Portugalia, sudul Franţei, şi Croaţia s-au confruntat cu rafale de vânt violente care au răpus cel puţin doi oameni.

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie în condiţiile în care în Italia este cod roşu de inundaţii, iar în Marea Britanie unul galben de ninsoare.

In Muntii Tatra din Polonia viscolul a fost atat de naprasnic incat zapada proaspata a fost spulberata sub forma de mini-tornade. Autoritatile au cerut amatorilor de drumetii sa nu se aventureze pe munte in aceasta perioada.

32 de regiuni din Franţa s-au aflat sub cod portocaliu de vreme severă. Furtuna Ana a adus din Atlantic ploi, dar şi vânt, care a bătut cu aproape o suta de kilometri pe oră. 120 de mii de locuinte au ramas fără electricitate. În schimb, în nord-estul ţării a nins abundent.

Şi Croaţia a fost lovită de vântul necruţător. Un bărbat a murit după ce rafalele au răsturnat scara pe care se urcase pentru a repara acoperişul casei.

Nordul Italiei a avut parte de ploi, ninsori abundente şi frig patrunzator. A nins la Milano, Veneţia şi Torino, iar gheaţa depusă pe şine a afectat traficul feroviar. Şcolile din Liguria, Piemont şi Toscana au fost închise luni. În orăşelul Aosta ninsorile au blocat traficul şi au forţat autorităţile să închidă temporar târgul de Crăciun.

Precipitatiile in exces au umflat apele raului Enza, care s-a revarsat in cateva localitati din nordul Italiei. In jur de o mie de oameni au fost evacuati, o parte dintre ei cu elicopterele.

Ninsorile şi gheaţa au paralizat traficul rutier în vestul şi estul Flandrei. Şoferii au aşteptat cu orele pe autostrăzi şi la intrarea în Bruxelles. Doua sute de curse, care ar fi trebuit sa plece de pe aeroportul din Zaventem, au fost anulate. Nici Olanda ori Germania nu au fost crutate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO