Europa, lovită de vremea rea. Două capodopere moderne, distruse de inundații


Ultimul update: Sambata 17 Noiembrie 2018 19:59
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 19:24
Categorie: Stiri externe

Furtunile violente care au lovit Italia au făcut cel puțin 12 victime, cele mai multe în Veneţia, anunţă Protecţia Civilă.

Pe de altă parte, aproape două sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric în Franța și alte zece mii în sudul Austriei, din cauza intemperiilor.

Marea a năvălit cu o furie incredibilă asupra coastelor din provincia Genova. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care un val loveşte cu furia unui tsunami pereţii unui local de pe plajă. Sparge sticla şi năvăleşte în restaurantul în care se aflau patronul şi câţiva angajaţi. Un bărbat a suferit răni uşoare.

Veneţia s-a confruntat cu o maree de o amploare fără precedent în ultimul deceniu. Apele crescute au intrat în Bazilica San Marco şi au provocat stricăciuni mozaicurilor milenare, egalul a două decenii de degradare naturală.

Au fost afectate şi două tapiserii de Joan Miro, în valoare de două milioane de euro, care urmau să fie expuse curând pentru public.

Furtunile au provocat haos şi inundaţii şi în Slovenia. Într-o zonă muntoasă de la frontiera cu Austria, torenţii de apă şi pietriş au îngropat casele până la acoperişuri. Autorităţile se aşteptau la inundaţii catastrofale pe Drava, afluent al Dunării, dar viitura a fost sub previziuni.

Acelaşi râu a sfărâmat drumuri în amonte, în Austria. Un baraj de pe Drava a cedat, inundând un sat în toiul nopţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO