Europa depăşeşte Asia ca număr de decese cauzate de noul coronavirus

Ultima actualizare: 18-03-2020 17:50
coronavirus
Getty

Europa a depăşit, astăzi, Asia ca număr de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit unei numărători realizate de AFP pe baza unor date oficiale, relatează agenţia franceză de ştiri.

Europa înregistra astăzi, la ora 11.00 GMT (13.00, ora României), cel puţin 3.421 de morţi - mai mulţi decât în Asia (3.384), unde China este ”leagănul” pandemiei.

Italia - ţara europeană cea mai afectată - înregistra 2.503 morţi.
Milioane de persoane sunt plasate într-o izolare generală în Europa, care este de-acum epicentrul pandemiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Uniunea Europeană (UE) şi-a închis marţi frontierele externe pe o perioadă de 30 de zile, în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Noul coronavirus a fost detectat la sfârşitul lui decembrie la Wuhan, în centrul Chinei. El s-a răspândit după aceea în întreaga lume, contaminând 200.000 de oameni şi omorând peste 8.000 în total.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a recunoscut, într-un interviu acordat tabloidului german Bild, că liderii politici au ”subestimat” toţi amploarea pericolului. ”Este vorba despre un virus care ne va ţine ocupaţi încă mult timp”, a avertizat ea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO