Europa Centrala si de Est, sub ape! 15 morti, pagube de milioane de euro


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 07:06
Data publicarii: Miercuri 01 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Polonezii se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 12 ani. Deja sute de oameni si-au parasit in graba gospodariile.


Sudul Poloniei a fost acoperit de ape, dupa o furtuna violenta. Oamenii s-au refugiat ingroziti in adaposturi cand s-au trezit bombardati din cer cu grindina de marimea unui ou. Cateva localitati au fost inundate in urma ploii torentiale, in timp ce rafalele de vant au facut ravagii. Zeci de copaci au fost doborati, iar unele trunchiuri au zdrobit masinile parcate pe strazi.

De furia naturii nu a scapat nici capitala Varsovia, unde pagubele sunt insemnate. Pericolul nu a trecut insa. Meteorologii avertizeaza ca vremea va continua sa le dea batai de cap polonezilor si in zilele urmatoare. Iar soarele va aparea pe cer abia spre sfarsitul saptamanii.

Ploi torentiale au cazut si in Ungaria. In Budapesta, Dunarea a atins niveluri impresionante, inundand soselele din apropiere.

Europa Centrala si de Est a fost afectata in ultimele doua saptamani de furtuni puternice si regiuni intinse din Cehia, Austria, Germania sau Polonia au fost acoperite de ape. Pana acum, cel putin 15 oameni si-au pierdut viata, iar pagubele se ridica la milioane de euro.

Ploi torentiale si inundatii in Ungaria si Polonia!
Urgie cereasca peste Romania!
Cel putin 12 morti in urma inundatiilor din Cehia
VIDEO PROTVPLUS.RO