Erdogan, vizită oficială în Rusia. Va discuta cu Putin despre situația din Siria

Ultima actualizare: 02-03-2020 12:16
Erdogan și Putin
AFP

Preşedintele turc Recep Erdogan se va duce joi în Rusia pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre escaladarea tensiunilor în nord-vestul Siriei.

Turcia a început o ofensivă militară în regiunea Idlib, împotriva regimului de la Damasc, care este susţinut de Rusia, conform AFP.

Vizita lui Erdogan în Rusia, despre care preşedinţia turcă a precizat într-un comunicat că este o deplasare de o zi, vine pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Ankara şi Moscova în ultimele săptămâni, din cauza situaţiei din Siria.

Duminică, Turcia a anunţat că a lansat operaţiunea "Scutul primăverii" împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în regiunea nord-vestică Idlib, doborând două avioane. Nouăsprezece soldaţi sirieni au fost ucişi.

Regimul de la Damasc a lansat în decembrie anul trecut o ofensivă pentru a prelua controlul în Idlib, considerat ultimul fief al rebelilor şi jihadiştilor din Siria.

Ofensiva forţelor guvernamentale siriene este sprijinită de aviaţia rusă şi a generat fricţiuni între Ankara şi Moscova.

Situaţia umanitară din Idlib este deja catastrofală. De la începutul ofensivei regimului, din decembrie, aproape un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele în această regiune aflată la graniţa cu Turcia, ceea ce reprezintă un exod de o amploare fără precedent într-un interval de timp atât de scurt, de la începutul conflictului din Siria, în 2011, conflict soldat cu peste 380.000 de morţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO