Presedintele turc Erdogan da un ultimatum dur Uniunii Europene. "Am ajuns la finalul jocului"

01-10-2016 21:11


Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc forteaza mana liderilor europeni in privinta aderarii tarii sale.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut sambata Uniunii Europene sa se pronunte in mod clar pentru sau impotriva aderarii Turciei la blocul comunitar european, afirmand ca este "finalul jocului" intr-un discurs rostit in fata Parlamentului la Ankara, relateaza AFP.

'Am ajuns la finalul jocului', a afirmat presedintele turc la deschiderea sesiunii parlamentare.

'Nu exista niciun obstacol pentru ca Turcia sa devina o tara membra daca UE doreste acest lucru, suntem pregatiti pentru aceasta', a spus presedintele turc. 'Depinde de ei sa vada daca doresc sa continue cu sau fara Turcia', a adaugat el.

'Faptul ca ne lasa in fata usii de 53 de ani arata intentiile lor fata de noi', a apreciat presedintele turc, cerand tarilor membre UE sa-si precizeze intentiile.

In contextul in care procesul de aderare la UE a fost initiat la inceputul anilor '60 si negocierile au inceput formal in 2005, 'atitudinea Europei este aceea a cuiva care nu doreste sa-si onoreze promisiunea facuta Turciei', a subliniat presedintele turc.

'Turcia si-a respectat intotdeauna angajamentele fata de Europa', a subliniat Erdogan, care a amintit ca obligativitatea vizelor impusa cetatenilor turci care doresc sa se deplaseze in UE urmeaza sa fie ridicata in octombrie, o 'luna care va fi foarte importanta' pentru relatiile Turciei cu europenii, a precizat presedintele turc.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO