Episod de iarnă violentă în SUA. 600 de șoferi blocați pe o șosea de furtună


Ultimul update: Sambata 02 Martie 2019 19:54
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2019 19:16
Categorie: Stiri externe

Deşi am intrat în luna martie, americanii din nord-vestul Statelor Unite se pregătesc pentru un nou episod de ninsori şi ger.

O furtună de zăpadă a provocat blocaje în statul Minnesota. În Australia, în schimb, autorităţile au decretat stare de urgenţă din cauza incendiilor de vegetaţie.

600 de oameni au fost salvaţi din maşinile rămase blocate pe şosele, în sudul statului Minnesota. Şoferii nu au mai putut înainta din cauza viscolului şi nămeţilor.

Garda naţională a folosit mai multe utilaje cu şenile ca să-i transporte pe sinistraţi către cel mai apropiat oraş, unde au primit adăpost şi o masă caldă.

Vântul care a suflat cu putere şi gerul au transformat, peste noapte, o casă de pe malul lacului Ontario, din statul New York, într-un mic palat de cleştar. Dimineaţa, locatarii abia au putut ieşi din locuinţa pe o uşă din spate. În partea din faţă a casei, în unele locuri, gheața avea peste un metru grosime.

Statul australian Victoria, pe de altă parte, se confruntă cu incendii de vegetaţie care se extind necontrolat de 24 de ore. Focul a pornit în timpul unei furtuni cu fulgere, iar flacările au înaintat vertiginos pe terenul afectat de secetă. 300 de pompieri lupta cu valvătaia, care a ars 3400 de hectare de vegetaţie şi ameninţa mai multe ferme.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: iarna, sua, furtuna,

Viscol într-o regiune din România. Anunțul meteorologilor
VIDEO PROTVPLUS.RO