Epidemia de coronavirus. Povestea cuplului chinez care s-a căsătorit prin videoconferință

×
Codul embed a fost copiat

1.383 de morți și cel puțin 65.000 de persoane infectate. Este bilanțul din ce în ce mai sinistru al epidemiei de coronavirus.

Pe plan mondial se înregistrează peste 500 de cazuri confirmate în peste 25 de țări. Până acum sunt doar trei decese în afara Chinei - în Japonia, Hong Kong și Filipine.

Cumplit este că 1.700 de medici și asistente din Wuhan au luat virusul de la pacienți, iar acum luptă pentru viață îngrijiți de colegi, care riscă la rândul lor să se îmbolnăvească.

În spitalele de campanie construite la începutul lunii, bolnavii își împărtăsesc experiențele prin intermediul înregistrărilor video, care devin instantaneu virale.

Pacient: „Acum e 7 și jumătate dimineața. Se poate vedea că părul meu e slinos, nu l-am spălat. O să vă fac turul, ca să vedeți situația reală în interiorul spitalului provizoriu.”

Citește și
coronavirus
O femeie din Rusia, suspectă de coronavirus, a evadat din carantină
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Medicii și asistentele se străduiesc să ridice moralul pacienților și îi învată cum să-și întărească imunitatea.

Medic spital Wuhan: „Nu stați în pat toată ziua, face rău organismului dacă stați întinși prea mult. Dar, dacă nu vă simțiți bine, anunțați-le pe asistentele care se ocupă de voi. Și vă rugăm, schimbați-vă ocupăția, ascultați muzică sau citiți cărți pentru o vreme. Protejați-vă și faceți mișcare. Nu vă gândiți la voi ca la niște pacienți.”

Medicii din spitalele din Wuhan nu se simt în siguranță

 

Imediat după ce au mai trimis încă 4.000 de medici militari în Wuhan, autoritățile chineze au dezvăluit că peste 1.700 de doctori și asistente aflați în prima linie a bătăliei cu COVID-19 au contractat virusul de la pacienți. Șase dintre ei au murit. O asistentă recunoaște că ascunde adevărul de părinții ei.

Jiang Wei, asistentă Terapie Intensivă, spitalul Jinyintan: „Le spun părinților mei că sunt ok, dar asta numai ca să-i liniștesc. Adevărul e că suntem speriate și îngrijorate.”

Dacă presa oficială laudă personalul medical pentru eforturile eroice, mai multe asistente contactate de CNN, unele sub protecția anonimatului, se simt ca și cum ar fi fost „trimise pe front fără armură”.

„Numai din spitalul nostru 100 de colegi sunt în carantină la domiciliu”, a povestit o tânăra asistentă, iar o doctoriță infectată spune că „etajul unde este internată e plin de colegi care au contractat virusul”.

Potrivit unui epidemiolog din Hong Kong, nu cei care tratează direct pacienți confirmați sunt cei mai vulnerabili.

Dr. Ivan Hung, Șeful Unității de Boli Infecțioase, Universitatea din Hong Kong: „Cei care lucrează la urgențe, cei care fac triajul pacienților, poate nu sunt conștienți că poartă deja virusul.”

Cu șase săptămâni în urmă, autoritățile americane și-au exprimat intenția de a trimite experți epidemiologi în China, însă oferta nu a avut ecou.

Larry Kudlow, director Consiliul Economic Național: „Inițial chinezii păreau să dea dovadă de transparență sporită, dar până la urmă s-a dovedit că nu e cazul.”

Un cuplu chinez s-a căsătorit prin videoconferință

 

Ca să încheiem pe un ton mai senin, iubirea care „mută sori și stele” a învins toate obstacolele puse în calea unui cuplu chinez.

Despărțiți de câteva sute de kilometri din cauza restricțiilor generate de carantină, cei doi s-au căsătorit prin video-conferință.

Mirele este șeful unei unități de pompieri, în timp ce mireasa a rămas blocată în orașul de baștină, după vacanța de sărbători.
Cei doi au anulat petrecerea și s-au mulțumit cu o cununie de la distanță.

OMS anunţă o misiune comună cu China pentru investigarea epidemiei

 

O misiune desfăşurată în comun cu China şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care va debuta în weekend, va avea ca scop investigarea epidemiei de coronavirus nou şi se va concentra asupra modului în care acesta se răspândeşte şi a severităţii bolii, a anunţat vineri directorul OMS, citat de Reuters.

Misiunea va căuta să afle, totodată, mai multe detalii despre modul, locul şi momentul în care cei peste 1.700 de lucrători sanitari infectaţi până în prezent au contractat noul virus, au precizat reprezentanţii OMS.

„Ne aşteptăm ca întreaga echipă să aterizeze în weekend”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei informări de presă.

„O atenţie deosebită va fi acordată înţelegerii transmiterii virusului, severităţii bolii şi efectului măsurilor actuale de răspuns”, a adăugat oficialul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Primul român infectat cu coronavirus. Ce se ştie în acest moment despre starea lui
Primul român infectat cu coronavirus. Ce se ştie în acest moment despre starea lui

Pe de altă parte, românul infectat cu coronavirus pe nava de croazieră ''Diamond Princess'' este în stare bună într-un spital din Japonia.

O femeie din Rusia, suspectă de coronavirus, a evadat din carantină
O femeie din Rusia, suspectă de coronavirus, a evadat din carantină

O femeie din Rusia care a evadat dintr-un spital în care fusese plasată în carantină în urma unei vacanţe petrecute în China a fost somată să se prezinte în instanţă şi riscă să fie din nou spitalizată.

Coronavirusul a ucis aproape 1.500 de oameni. O armată de medici a fost trimisă la Wuhan
Coronavirusul a ucis aproape 1.500 de oameni. O armată de medici a fost trimisă la Wuhan

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la peste 1.486 de morți și cel puțin 65.000 de persoane infectate. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a crescut cu 116 cazuri, iar autoritățile din China iau măsuri tot mai drastice.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.