Epidemia de coronavirus: bilanţul a trecut de 1.500 de morţi. Coşmarul medicilor chinezi


Ultimul update: Sambata 15 Februarie 2020 09:34
Data publicarii: Sambata 15 Februarie 2020 08:15
Categorie: Stiri externe

12 experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor ajunge în acest weekend în China. Vor demara împreună cu autorităţile de acolo o misiune comună pentru investigarea epidemiei de coronavirus.

În prezent, bilanţul a ajuns la 1.523 de morţi – dintre care 143 în ultimele 24 de ore şi peste 66 de mii de persoane infectate. Covid-19 s-a extins în peste 28 de țări, Egiptul confirmând vineri primul caz de coronavirus din Africa. Până acum, sunt doar trei decese în afara Chinei - în Japonia, Hong Kong și Filipine.

 

Medicii şi asistentele din China, cei mai expuşi la coronavirus

 

Cumplit este că 1.700 de medici şi asistente din Wuhan, au luat virusul de la pacienţi, iar acum lupta pentru viaţă, îngrijiţi de colegi, care risca la rândul lor, să se îmbolnăvească.

Misiunea condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi desfăşurată în comun cu China se va concentra asupra modului în care se răspândeşte coronavirusul. Experţii vor să afle şi cât de serveră este această boală. În cadrul unei teleconferinţe susţinuă vineri seară la Geneva, directorul OMS a făcut din nou apel la solidaritate.

 

Măsurile luate de autorităţile chineze pentru a opri epidemia de coronavirus

 

Pentru a ţine noul virus sub control, mai nou, autoritățile din Beijing le-au ordonat tuturor celor care se întorc în oraş să intre în carantină timp de 14 zile. În caz contrar vor fi pedepsiți. 20 de milioane de oameni locuiesc în Beijing, iar rezidenții încep să revină acasă după ce au petrecut Anul Nou Lunar pe alte meleaguri.

Pe de altă parte, autorităţile chineze au dezvăluit că peste 1.700 de doctori şi asistente, aflaţi în prima linie a bătăliei cu COVID-19, au contractat virusul de la pacienţi. 6 dintre ei au murit.

Dacă presa oficială lauda personalul medical pentru eforturile eroice, mai multe asistente contactate de CNN, unele sub protecţia anonimatului, se simt ca şi cum ar fi fost "trimise pe front fără armură".

 

Epidemia de coronavirus. Povestea cuplului chinez care s-a căsătorit prin videoconferință
Egipt a confirmat primul caz de coronavirus din țară. Cine ar fi persoana infectată
Epidemia de coronavirus ar putea duce la o criză globală de medicamente
VIDEO PROTVPLUS.RO