Ennio Morricone a încetat din viață la 91 de ani. Mesajul familiei celebrului compozitor

Ultima actualizare: 06-07-2020 20:05

Compozitorul italian, Ennio Morricone, a încetat din viață într-un spital din Roma, la vârsta de 91 de ani, scrie La Repubblica.

Morricone a suferit complicații, după ce a fost internat în urmă cu câteva zile cu o fractură de femur. Familia a anunțat că funeraliile vor fi private ”pentru a respecta sentimentul de umilitate care l-a inspirat în toată existența sa.”

”Și-a păstrat până în ultima clipă luciditatea și marea demnitate”, a transmis soția acestuia.

Ennio Morricone a câștigat de două ori premiul Oscar, pentru coloana sonoră, în 2007 și 2016. În total, a compus muzică pentru peste 500 de filme de cinema și de televiziune, printre care ”Pentru un pumn de dolari”, ”A fost odată în America” și ”Bunul, răul și urâtul”. 

Ennio Morricone a semnat și coloana sonoră pentru serialul celebru în România, ”Caracatița”. A creat de asemenea peste 100 de opere clasice. Înainte să își înceapă impresionanta carieră în muzică, Morricone a jucat fotbal pentru AS Roma.

Scrisoarea de adio a lui Ennio Morricone

 

Eu, Ennio Morricone, am murit", afirmă celebrul compozitor italian în debutul scrisorii de adio pe care a lăsat-o rudelor şi prietenilor şi în care artistul îşi reiterează dragostea faţă de soţia lui, Maria, relatează EFE.

"Eu, Ennio Morricone, am murit. Îi anunţ astfel pe toţi prietenii mei care mereu mi-au fost aproape, dar şi pe cei aflaţi departe de mine, de care mă despart cu mare afecţiune", a scris artistul în debutul acestui text citat de Agerpres.

Ennio Morricone, premiat cu Oscar, a precizat că motivul acestei despărţiri este unul singur: "Nu am vrut să deranjez".

Un gând "special" îi adresează lui Peppucio - regizorul Giuseppe Tornatore -, cu care Ennio Morricone a lucrat la toate filmele sale şi soţiei acestuia, Roberta Pacetti, pe care renumitul compozitor îi numeşte "prieteni dragi, foarte prezenţi în ultimii ani ai vieţii mele".

Artistul adresează multe gânduri bune şi surorilor sale - Adriana, Maria şi Franca; celor patru copii ai săi - Marco, Alessandra, Andrea şi Giovanni; şi nepoţilor lui - Francesca, Valentina, Francesco şi Luca.

Nu în ultimul rând, Ennio Morricone i-a adresat câteva cuvinte şi soţiei sale, Maria Travia, care i-a stat alături de când s-au cunoscut, în 1950.

"Către ea îmi îndrept toată dragostea care ne-a ţinut legaţi şi pe care regret că o părăsesc. Ei îi spun un adio dureros", încheie marele compozitor italian.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO