Elton John, scrisoare pentru Vladimir Putin. Motivul pentru care artistul s-a înfuriat


Ultimul update: Duminica 30 Iunie 2019 10:52
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2019 08:42
Categorie: Stiri externe

"Îl respect, dar este în eroare". Este răspunsul lui Vladimir Putin pentru Elton John, care i-a adresat o scrisoare deschisă, acuzându-l de "ipocrizie" când susține că Rusia "nu are nicio problemă cu homosexualii".

Artistul a invocat cenzurarea în Rusia a filmului despre viața sa Roketman.

Sir Elton John şi producătorii filmului biografic despre viaţă şi activitatea muzicală a artistului susţin că Rocketman a fost ... "editat" inaininte să fie difuzat în Rusia. Mai precis, ar fi fost îndepărtate referirile la soţul lui Elton John, David Furnish, şi la familia lor. Moscova a negat orice cenzură.

Artistul l-a criticat, de asemenea, pe Putin pentru ceea ceea ce el a numit atitudinea "ridicolă" şi "duplicitara" faţă de drepturile homosexualilor.

Într-un interviu pentru Finacial Times, difuzat acum două zile, preşedintele rus a atacat liberalismul. Şi, referindus-e la minorităţile sexuale, spunea: "Doamne, iartă-mă! să-i lăsăm să trăiască aşa cum vor! Totuşi, unele lucruri par excesive pentru noi. Şi nu trebuie să le permitem să pună în umbra valorile noastre, ale familiei tradiţionale".

Într-o postare pe media socială, sir Elton a scris: "Sunt în absolut dezacord cu vederile dumneavoastră potrivit cărora promovarea politicilor care susţin multiculturalismul şi diversitatea sexual sunt învechite în societăţile noastre".

De asemenea, artistul l-a acuzat pe Vladimir Putin de "duplicitate", pentru că, pe de o parte a făcut acele afirmaţii, iar pe de altă parte susţine sus şi tare ca "Rusia nu are nicio problemă cu homosexualii".

Liderul de la Kremlin a răspuns într-o conferinţă de presă: Am un respect deosebit pentru el, este un geniu al muzicii şi cu toţii iubim muzica lui, dar trebuie să-i spun că este în eroare.

Vladimir Putin: ”Noi, în Rusia, chiar avem o atitudine calmă față de comunitatea LGBT, cu adevărat. O atitudine foarte calmă și absolut imparțială. Avem o lege pentru care ne critică toată lumea - interzicerea propagandei homosexuale pentru minori. Dar, ascultați-mă, să lăsăm copii să crească, să devină adulți și să decidă cine sunt... Lăsați copii în pace!”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vladimir Putin a vorbit despre conflictul din estul Ucrainei, la summitul G20
Anunţul lui Vladimir Putin privind armele nucleare. Ce a cerut Statelor Unite
Theresa May i-a vorbit lui Putin despre otrăvirea spionului Skripal. Reacția liderului rus
VIDEO PROTVPLUS.RO