Egiptul, in haos cu o saptamana inainte de primele alegeri. 13 persoane au murit azi noapte la Cairo

Ultima actualizare: 07-05-2012 00:09

Cairo se confrunta in continuare cu proteste violente, din cauza celor care solicita demisia consiliului militar, aflat la putere. Astfel, 13 persoane au murit duminica, in urma confruntarilor dintre politie si manifestanti.

Aceste violente au loc cu doar o saptamana inainte de organizarea primului scrutin legislativ, de la plecarea lui Hosni Mubarak.

In noaptea de duminica spre luni, mii de egipteni ocupau piata Tahrir din Cairo, dupa ce au respins politia, in timp ce confruntari violente continuau pe strazile adiacente pietei emblematice, centrul revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Mubarak in februarie.

Mai multi contestatari au aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov in directia politistilor, dintre care unii, pozitionati pe acoperisul unui imobil din apropierea Ministerului de Interne, langa piata Tahrir, ripostau cu tiruri de arma si cu gloante de cauciuc. Politistii continuau de asemenea sa lanseze grenade lacrimogene, in timp ce manifestantii strigau: "Poporul vrea executia maresalului" Hussein Tantawi, liderul de facto al tarii.

Potrivit responsabililor de la morga, dintre cele 13 persoane ucise duminica, patru au fost vizate de gloante reale. Un barbat a fost ucis sambata in piata Tahrir, iar mai multi medici au anuntat ca ingrijesc numeroase persoane ranite de gloante.

Ministerul Sanatatii a inregistrat la randul sau zece morti duminica si 1.700 de raniti incepand de sambata, potrivit agentiei oficiale Mena. Manifestantii au defilat de asemenea la el-Arish, in Sinai, si la Ismailia, in zona canalului Suez, iar alte violente au izbucnit la funeraliile unui barbat ucis sambata la Alexandria, potrivit agentiei Mena.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!