Duminica Floriilor, prilej de sarbatoare si la Vatican

Ultima actualizare: 03-11-2012 10:27

Vaticanul a fost in sarbatoare pentru ca Floriile si Pastele sunt in 2011 in aceleasi zile atat la catolici cat si la ortodocsi. Mii de credinciosi s-au strans in piata Basilicii San Pietro ca sa urmareasca slujba de Florii oficiata de papa.

Suveranul Pontif i-a indemnat pe oameni sa-si purifice inimile si sa nu-si limiteze bucuriile vietii doar la progresele tehnice. Sa aiba grija si de sufletele lor. Nu mai putin de 40.000 de credinciosi au asistat la slujba de Florii.

Minute in sir, cardinali, epsicopi, preoti si credinciosi au participat la procesiunea ramurilor de maslin in timp ce Suveranul Pontif se indrepta catre altar la bordul papamobilului. Benedict al XVI-lea, care a implinit chiar ieri 84 de ani, parea in forma buna si a binecuvantat surizind multimea.

In ziua de Florii, spune traditia crestina, Iisus a intrat calare pe magar in cetatea Ierusalimului si a fost intimpinat de multime cu ramuri de maslin chiar cu cateva zile inaintea Pastelui evreiesc. De altfel, si in acest an, Pastele Evreiesc - Pesah - va fi celebrat incepand de duminica seara. Floriile preced, conform Evangheliilor, arestarea, rastignirea si invierea lui Iisus.

In Biserica Sfintului Mormant din Ierusalim, unde traditia spune ca a fost adus trupul lui Iisus dupa rastignire, a avut loc, duminica o slujba speciala.

Sute de credinciosi, cantand imnuri religioase, s-au adunat si in Biserica Nasterii Domnului din Bethleem, venerat drept locul venirii pe lume a Mantuitorului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO