Drama unei familii din Marea Britanie: fiicele gemene, bolnave de cancer

21-01-2010 00:00


gemene, cancer

Destin crunt pentru doua fetite diagnosticate cu teribila boala, la numai 4 ani. Daily Mail relateaza despre impresionanta lor poveste si a parintilor devastati de vestea care a cazut ca un trasnet.

Emma si Mark Garwood sunt doi parinti din Essex, in pielea carora nimeni nu si-ar dori sa fie. In august anul trecut, au observat ca fiica lor, Megan, era foarte palida si nu se mai putea misca normal. In scurt timp, au aflat ca sufera de leucemie acuta limfoblastica.

De parca nu ar fi fost de ajuns, soarta i-a lovit din nou. Si asta, la numai o saptamana dupa ce au primit cumplita veste. Gracie, sora geamana a lui Megan, a fost diagnosticata cu aceeasi boala.

Fetitele au fost duse la Spitalul Addenbrooke's, Cambdrige, unde au primit tratament de urgenta. Niciuna dintre ele nu a raspuns bine la medicamente. Asa ca au fost supuse unui program mai intens cu citostatice.

Cand ti se spune ca doi dintre cei trei copii ai tai au cancer este ceva inimaginabil si incepi sa te intrebi ce ai facut ca sa meriti asa ceva!
  Mai mult, Megan a facut o infectie la spate, iar medicii au fost nevoiti sa intervina chirurgical pentru a o salva.

Asta, in timp ce parintii lor, Ema si Mark, s-au mutat din Essex, ca sa fie mai aproape de ele. Au dormit timp de 9 saptamani la capataiul fetitelor care se lupta in continuare pentru viata lor. 

Gemenelor au fost externate in noiembrie si astfel au putut sa-si petreaca Craciunul impreuna cu parintii si sora lor mai mica, Martha, in varsta de doi ani, in noua lor casa din Cambridge.

Megan si Gracie trebuie sa urmeze tratamentul inca doi ani si sa faca vizite saptamanale la spital, pana cand se vor vindeca. 

Potrivit studiilor, doar unul din 2.000 de copii din Marea Britanie dezvolta o forma de leucemie acuta. In cazul gemenilor identici, asa cum sunt Megan si Grace, se intampla ca unul din 10 copii sa aiba boala.

Expertii britanici, citati de Daily Mail, spun ca este extrem de rar ca totusi gemenii sa se imbolnaveasca de leucemie la o un timp atat de scurt unul fata de celalalt.

Dincolo de drama prin care trec, cele doua fetite au dovedit un curaj extraordinar de a infrunta boala impreuna. Au si fost premiate pentru asta.

Sursa foto: Daily Mail

Sursa: Daily Mail

Tags: cancer, gemeni,

VIDEO PROTVPLUS.RO