Dr. Fauci: De sărbători, ar fi mai bine să nu invitați acasă rudele nevaccinate

Ultima actualizare: 23-12-2021 09:02
Anthony Fauci
Agerpres

Dr. Anthony Fauci le recomandă oamenilor să evite, de sărbători, întâlnirile cu rudele nevaccinate, din cauza riscului de îmbolnăvire cu noua tulpină Omicron, care se răspândește foarte rapid.

”Cred că avem de-a face cu o situație suficient de gravă încât, dacă există o persoană nevaccinată, aș spune: ”Îmi pare foarte rău, dar de data asta nu”, a declarat cel mai cunoscut expert în boli infecțioase al SUA într-un interviu pentru MSNBC, citat de Business Insider.

Poate altă dată, când totul se va termina”, a mai adăugat el.

Sfatul lui Fauci vine în condițiile în care Omicron a devenit rapid cea mai comună variantă de coronavirus în SUA. Reprezintă 73% din cazurile recente de coronavirus confirmate, potrivit celor mai recente cifre de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Puțin peste 70% din populația SUA - cu vârsta de 12 ani sau peste - este complet vaccinată, arată datele CDC, iar 30,4% dintre cei care sunt complet vaccinați au primit și un rapel.

Fauci a mai spus că varianta Omicron „te va găsi” dacă nu ai fost vaccinat. El a adăugat că speră ca oamenii nevaccinați să ”lase deoparte orice considerație ideologică” și să se vaccineze, pentru a se proteja pe ei înșiși și pe alții.

„Este cel mai bun lucru pentru tine și familia ta, dar și responsabilitatea ta, ca să nu fii un vehicul de răspândire către cineva care ar putea fi foarte vulnerabil”, a mai spus medicul. 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO