Donald Trump s-a uitat de 3 ori la Soare fără ochelari în timpul eclipsei


Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 11:12
Categorie: Stiri externe

Preşedintele american Donald Trump a privit de trei ori - fără ochelari de protecție - Soarele, în timpul eclipsei, în pofida singurei reguli în această situaţie, şi anume de a nu-l privi neprotejat, scrie CNN.

El s-a uitat în Soare, alături de Prima Doamnă Melania Trump şi fiul lor Barron, de la balconul Truman al Casei Albe.

Potrivit lui Ben Jacobs de la The Guardian, ”aproximativ la ora (locală) 14.39, preşedintele a gesticulat mai întâi către mulţimea de dedesubt şi a arătat cu degetul spre cer.

În timp ce a făcut acest lucru, unul dintre consilierii de la Casa Albă care stătea sub balconul Sălii Albastre a strigat «nu te uita!»”.

Trump şi-a pus până la urmă ochelari de protecţie, la fel ca Melania Trump.

Inclusiv secretarul ”în dificultate” al Justiţiei Feff Sessions şi-a pus ochelari de protecţie, în timp ce urmărea eclipsa alături de secretarul Comerţului Wilbur Ross.

”În cazul în care Trump va fi în continuare preşedinte la viitoarea eclipsă solară, în 2024 - se poate întâmpla! - iată ce ar trebui să citească: «Poţi orbi privind eclipsa solară?»”, spune Ashley Strickland de la CNN, potrivit News.ro.

Retina poate transforma lumina într-un impuls electric pe care creierul îl înţelege, dar un lucru pe care nu-l poate transforma creierul tău este durerea. Aşa că chiar dacă eşti entuziasmat în legătură cu eclipsa şi te gândeşti că merită să arunci o privire scurtă în Soare înainte să se ascundă complet după Lună, nu merită. Nu există vreun indiciu că ai privit prea mult la Soare. Oricât te-ai uita este prea mult”, scrie Strickland.

Chiar şi cea mai mică expunere poate provoca o vedere neclară sau o orbire temporară. Problema este că nu vei şti dacă e temporară sau nu”, adaugă ea.
 

Eclipsă totală de soare în SUA. VIDEO
Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump
Strategul-şef al lui Donald Trump, Steve Bannon, a plecat de la Casă Albă
VIDEO PROTVPLUS.RO