Donald Trump nu renunță să creadă că va fi din nou președintele SUA: „Timpul ne va spune”

Ultima actualizare: 14-11-2020 20:14

„Timpul ne va spune cine va fi la Casa Albă în ianuarie".

Pentru prima dată, președintele în exercițiu Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că ar putea urma o administraţie Biden în Statele Unite. De altfel, Joe Biden şi-a consolidat avansul în materie de voturi.

Conform ultimelor proiecţii făcute de televiziunile americane, scorul este de 306 la 232 în favoarea sa.

Donald Trump încă se agaţă de o realitate închipuită, în care crede că ar mai putea câştiga alegerile din 2020, deşi a lăsat să se înteleagă că ar putea fi, totuşi, o altă administraţie la Casa Albă, din ianuarie.

Donald Trump: „Această administraţie nu va introduce ţara în carantină. Sper că... indiferent ce se va întâmpla în viitor, cine ştie ce administraţie va fi... Cred că timpul ne va lămuri.”

În lumea reală lucrurile stau altfel. Potrivit proiecţiilor televiziunilor americane, Joe Biden a câştigat în două state cheie, Arizona şi Georgia, Trump, în Carolina de Nord, ceea ce îi conferă lui Biden o victorie consolidată în faţa lui Trump la voturile colegiului electoral, cu scorul 306 la 232. Şi la votul popular, avansul este de peste cinci milioane.

Însă, invocând, fără temei, tot felul de fraude electorale, Donald Trump refuză să admită victoria rivalului său democrat și destui din anturajul lui îi ţin isonul.

Kayleigh McEnany, secretarul de presă al Casei Albe: „Cred că preşedintele va participa la propria lui învestire, de fapt, ar trebui să fie acolo.”

Peter Navarro, consilierul economic de la Casa Albă: „Aici, la Casa Albă, pornim de la premiza că va fi al doilea mandat Trump. Credem că a câştigat aceste alegeri, iar orice speculație despre ce ar putea face Joe Biden cred că este discutabilă în acest moment.”

Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților a SUA„Cu cât republicanii continuă această şaradă, cu atât mai mult scapă de sub control criza COVID şi americanii vor fi într-un pericol şi mai mare.”

O manifestaţie pro Trump se pregătește la Washington. La iniţiativa grupului de extremă dreapta „Baieţii mândrii", pe care Trump a refuzat să-i condamne şi care au reputataţia că sar la bătaie, în stradă, cu cei care li se opun. Poliţia i-a avertizat să lase armele acasă, altfel riscă să fie arestaţi.

Grav este că de patru zile la rând s-au înregistrat bilanțuri record pentru infectările cu coronavirus. Ultimul, a fost şi cel mai ridicat de la începutul pandemiei, cu aproape 185.000 de teste pozitive, în 24 de ore, iar joi, în Statele Unite au fost 67.000 de internări în spitale, un alt record nefast.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO