Donald Trump, intrebat daca ar fi incercat sa opreasca ancheta FBI in cazul lui Michael Flynn: Nu! Alta intrebare!

Ultima actualizare: 22-05-2017 07:19

Donald Trump incearca sa mai domoleasca spiritele, dupa o cascada de dezvaluiri compromitatoare.

Presedintele, care porneste vinerii in prima lui deplasare externa, a negat vehement toate acuzatiile care i se aduc: ca ar fi incercat sa intervina intr-o ancheta FBI si ca ar fi avut legaturi ascunse cu Rusia.

In schimb, a spus ca numirea unui procuror special in ancheta privind Moscova dauneaza Statelor Unite, intrucat arata lumii gravele diviziuni din interior.

La conferinta de presa cu oaspetele sau, presedintele Columbiei, Donald Trump a fost asaltat de intrebari despre recentele dezvaluiri explozive din presa americana - in special presupusa incercare a presedintelui de a interveni intr-o ancheta FBI in favoarea unui consilier.

Reporter AFP: I-ati cerut cumva lui James Comey (n.r. fostul director FBI) sa renunte la anchetarea lui Michael Flynn?

Donald Trump: Nu. Nu. Urmatoarea intrebare!

Informat ca unii alesi democrati au gasit in aceste acuzatii temei pentru eventuala deschidere a procedurii de demitere, Donald Trump nu s-a aratat deloc ingrijorat.

Donald Trump: "Cred ca e ceva absolut ridicol. Toata lumea crede asta. Haideti sa ne intoarcem la problemele noastre, ca avem destule."

Trump a negat inca o data ca au existat legaturi suspecte intre apropiatii lui si Moscova.

Donald Trump: "Nu a existat vreo intelegere secreta intre campania mea si rusi. In ceea ce ma priveste pe mine, nu a existat nicio legatura cu rusii."

Cat despre numirea unui procuror special care sa supervizeze ancheta privind presupusa interventie a Rusiei in alegerile americane…

Donald Trump: "Respect aceasta decizie, dar tot ce se intampla este o "vanatoare de vrajitoare". Cred ca ce se intampla ne divizeaza, avem o tara divizata."

Pe de alta parte, Donald Trump porneste astazi in prima lui deplasare externa ca presedinte. Va merge mai intai in Arabia Saudita, apoi in Israel, la Vatican, in Belgia pentru summitul NATO si in Sicilia, pentru reuniunea G7.

Secretarul american de stat a adat asigurari ca scandalurile interne nu au afectat credibilitatea lui Trump pe plan extern.

Rex Tillerson, secretarul de stat American: "Cred ca oamenii din restul lumii nu au timp sa fie atenti la ce se intampla la noi."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO