Donald Trump, declarații controversate după externare. „Nu vă temeți de coronavirus!"

×
Codul embed a fost copiat

Donald Trump le-a spus americanilor să nu le fie frică, după ce a petrecut trei nopţi în spital, unde a fost tratat de Covid.

Nu e vindecat, nici scapăt de virus, dar a pus în scenă o revenire teatrală la Casa Albă, demnă de un clip electoral.

De altfel, Donald Trump a anunţat că e decis să-şi reia rapid campania, chiar dacă doctorul lui a recunoscut că președintele nu a depășit încă pericolul.

Rămâne de văzut cine-l va ajuta să se organizeze, întrucât cel puțin 11 dintre colaboratorii săi sunt și ei bolnavi.

Cu mişcări studiate, Donald Trump şi-a scos masca pentru poze deşi este încă bolnav, iar la Casa Albă sunt tot mai mulți angajați testaţi pozitiv pentru coronavirus.

Citește și
Trump a părăsit spitalul în care este tratat de COVID-19, să-și salute fanii
Infectat în continuare cu Sars-Cov-2, Trump îi îndeamnă pe americani "să iasă din case"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Din balconul Casei Albe, preşedintele a salutat îndelung la plecarea elicopterului Marine One, care îl adusese de la spitalul militar Walter Reed.

Medic: Preşedintele Trump nu mai prezintă simptome de COVID-19

 

Donald Trump nu mai prezintă simptome ale bolii COVID -19 la o zi de la revenirea sa la Casa Albă, după trei zile de spitalizare, a anunţat marţi medicul său.

"A avut o primă noapte odihnitoare acasă, iar astăzi nu prezintă niciun simptom. Starea lui generală este foarte bună", a declarat dr. Sean Conley, potrivit unui comunicat.

Donald Trump: „Nu lăsați virusul să vă domine. Nu vă temeți de el”

 

Preşedintele a dat de veste, pe Twitter, că se simte de minune. A transmis un mesaj aproape mesianic către populaţia unei ţări cu 7.700.000 de cazuri de infectare şi peste 215.000 de decese din cauza coronavirusului. Cu alte cuvinte: "Eu am biruit virusul, puteţi şi voi!"

Donald Trump: „Nu lăsaţi virusul să vă domine. Nu vă temeţi de el. O să îl învingeţi. Avem cel mai bun echipament medical. Avem cele mai bune medicamente, toate dezvoltate recent. M-am simţit minunat, mai bine decât m-am simţit de multă vreme încoace, mai bine ca acum 20 de ani".

Reacție dură din partea lui Joe Biden

 

Să spună asta americanilor morți de COVID, i-a replicat cu năduf rivalul sau democrat Joe Biden.

Katie Coehlo, soția unui mort de Covid-19: „Declarațiile lui mi se par lipsite de respect. Meritam mai mult decât atât. Soțul meu merita mai mult. Soțul meu a luptat din răsputeri cu boala, și-a dorit din tot sufletul să revină acasă. (Trump) ar fi făcut mult mai mult bine dacă ieșea să spună că boala asta e de speriat.”

Suspiciuni cu privire la gravitatea bolii președintelui

 

Rămân suspiciuni şi semne de întrebare și în privinţa gravităţii bolii preşedintelui, după comunicatele contradictorii din ultimele zile.

Dr. Sean Conley, medicul personal al președintelui: „S-ar putea să nu fi scăpat definitiv de probleme. Dar eu și ceilalți membri ai echipei medicale am convenit, în urma evaluării și a stării clinice, că președintele se poate întoarce în siguranță acasă. Dacă lucrurile merg bine până luni şi starea preşedintelui rămâne aceeaşi sau, şi mai bine, se îmbunătăţeşte, abia atunci vom putea să ne relaxăm. Dar, aşa cum am spus, va avea (la Casa Albă) îngrijire medicală de clasă mondială 24 de ore din 24."

Și, în timp ce șeful administrației prezidențiale mai avea un pic și plângea de îngrijorare și frustrare, deja controversatul doctorul personal al lui Donald trump a ținut mortis să adauge:

Dr. Sean Conley, medicul personal al președintelui: „Președintele a fost un pacient fenomenal pe durata spitalizării.”

Experţii în boli infecţioase avertizează, însă...

Dr. Mark Rupp: „Externarea pare să fi fost cam grăbită.”

Dr. Anthony Fauci: „În general, se consideră că este sigur ca o persoană să fie externată cam la 10 zile de la apariţia simptomelor.”

Graba cu care a fost externat preşedintele a dat naştere unui nou val de speculaţii. Unii cred că boala lui a fost inventată, iar alții, dimpotrivă, sunt convinși că inițial Trump a încercat să ascundă că s-a infectat.

Iar numeroși specialişti afirmă că Trump ar fi fost mai grav afectat de virus decât s-a spus, de vreme ce i s-au administrat dexametazonă şi remdesivir.

Jurnalist: „Este cu siguranţă o criză de securitate naţională. Aici nu e vorba despre sănătatea unui singur om. Este preşedintele Statelor Unite şi, cu certitudine, amicii şi inamicii lui, capitalele lumii urmăresc ce se întâmplă la Washington cu interes, întrebându-se cum o mai duce preşedintele Trump.”

Revenirea la Casa Albă, prezentată într-un video

 

Imaginile revenirii la Casa Albă, postate pe Twitter, au fost montate ca într-un clip electoral, pe muzică. De altfel, Trump a anunțat că își vă relua curând campania electorală.

Joe Biden, candidat la președinție: „Acum este ocupat să transmită pe Twitter mesaje de campanie. I-aş cere doar atât, să asculte ce spun oamenii de ştiinţă.”

Contradicții în poziția lui Donald Trump față de Covid-19

 

De 9 luni, președintele s-a tot contrazis în legătură cu pandemia. Iată ce declara într-un interviu acordat în aprilie faimosului jurnalist Bob Woodward.

Donald Trump: „Virusul ăsta e ucigaș, dacă te prinde pe picior greșit. N-ai nicio șansă. E un monstru. Te face pulbere. E ciumă! Și e incredibil cât de ușor se transmite. Zilele trecute, eram vreo zece oameni în Biroul Oval la o întălnire, iar un tip a strănutat, un strănut obișnuit, nu ceva oribil. Toți am înghețat, chiar și eu. ”

Bob Woodward: „Riscați să luați virusul, la cât circulați și la cate întâlniri aveți. Sunteți îngrijorat în legătură cu asta?”

Donald Trump: „Nu, nu sunt. Nu știu de ce, dar nu sunt. Nu știu, pur și simplu nu-mi fac griji. Sunt ocupat să rezolv problemele lumii.”

Donald Trump a comparat din nou Covid-19 cu gripa

 

Donald Trump a comparat din nou marţi noul coronavirus cu gripa, la revenirea la Casa Albă.

"Vine sezonul gripal! O să închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu el, la fel cum învăţăm să trăim cu COVID-19, care la majoritatea populaţiilor este mult mai puţin letal!", a postat Trump pe Twitter.

Donald Trump a susţinut anterior că COVID-19 este la fel de letal ca gripa, deşi experţii susţin că noul coronavirus este mult mai letal.

Peste 210.100 de persoane au murit de COVID-19 în Statele Unite.

În mesajul său pe Twitter, preşedintele american a mai scris că "uneori peste 100.000" de oameni mor anual de gripă, deşi Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA estimează că există între 12.000 şi 61.000 de decese anual în SUA provocate de gripă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Alegeri SUA 2020. Un sondaj prezentat de CNN îl arată pe Joe Biden câștigător
Alegeri SUA 2020. Un sondaj prezentat de CNN îl arată pe Joe Biden câștigător

Avantajul electoral al lui Joe Biden față de președintele Donald Trump s-a mărit, iar fostul vicepreședinte este preferat în ceea ce privește intențiile de vot.

Infectat în continuare cu Sars-Cov-2, Trump îi îndeamnă pe americani
Infectat în continuare cu Sars-Cov-2, Trump îi îndeamnă pe americani "să iasă din case"

Donald Trump, ieşit de curând din spital, dar infectat în continuare cu noul coronavirus, i-a îndemnat luni seară pe americani "să iasă din case", rămânând "prudenţi", în pofida celor peste 200.000 de morţi cauzate de pandemie în ţară, notează AFP.

Donald Trump a plecat din spital, deși are COVID: ”Nu lăsaţi virusul să vă domine”
Donald Trump a plecat din spital, deși are COVID: ”Nu lăsaţi virusul să vă domine”

Președintele Donald Trump a fost externat azi-noapte de la Spitalul Militar Walter Reed și s-a întors la Casa Albă, unde va continua tratamentul pentru COVID-19.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.