Donald Trump declară război coronavirusului. Ce măsuri vrea să adopte

Ultima actualizare: 19-03-2020 21:14

Preşedintele american Donald Trump a declarat război epidemiei Covid-19 şi doreşte să aplice măsuri drastice pentru a combate extinderea viruslui.

Liderul de la Casa Albă vrea să aplice măsurile pe care Statele Unite le-au utilizat ultima dată în timpul războiului din Peninsula Coreea, acum 70 de ani.

Doi membri ai Congresului SUA au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, în timp ce numărul total al celor infectaţi în Statele Unite a depăşit 9.300.

Până în prezent sunt 150 de decese. Măsurile extreme au transformat locuri cândva pline de lume în oraşe pustii, cum este şi cazul celebrului Las Vegas.

Preşedintele Donald Trump a făcut apel la unitate şi a promis că inamicul invizibil, în acest caz coronavirusul, va fi învins. El a subliniat că guvernul va invoca o prevedere federală prin care vor putea fi folosite resursele sectorului privat, pentru a răspunde crizei provocate de Covid-19.

Donald Trump, președintele SUA: „Acum este rândul nostru, trebuie să ne sacrificăm împreună pentru că suntem implicaţi cu toţii şi vom trece prin această împreună. Inamicul invizibil este întotdeauna cel mai dur inamic dintre inamicii invizibili. Dar vom învinge inamicul invizibil. Şi o vom face mai rapid decât am fi crezut. Şi va fi o victorie totală. Va fi o victorie totală.”

Liderul american a spus că două nave ale Marinei vor fi deplasate pentru ajutorul civililor. Una, pe coasta de est, în largul metropolei New York, iar a doua pe coasta de vest.

Americanii se aşteaptă la un blocaj al spitalelor din cauza numărului mare de bolnavi de coronavirus. De aceea, Pentagonul este pregătit să ia măsuri suplimentare de ajutor a pacienţilor care nu sunt bolnavi de coronavirus.

Grl. Paul Friedrichs: „Avem o varitate de unităţi medicale mobile pe care le punem la dispoziţie. Forţele Aeriene au unităţi numite Sisteme Medicale Expediţionare, care au 25 de paturi, şi se pot deplasa cu viteză, de obicei pe calea aerului. Armata are sprijin combatant, spitale mult mai mari. Acestea pot fi deplasate pe calea aerului sau pe sol. Şi au, de asemenea, spitale de campanie, care nu sunt la fel de mari.”

Situaţia este atât de gravă încât graniţa dintre Statele Unite şi Canada s-a închis, o măsură care, spun analiştii, va afecta mult veniturile din turism la celebra cascadă Niagara.

Las Vegas, până de curând un loc plin de turişti, a devenit acum un oraş fantomă, ceea ce i-a luat prin surprindere şi pe localnici.

Patrick Barton, locuitor din Las Vegas: „Nu, nu am mai văzut aşa ceva, să fiu sincer. Este pentru prima dată când aflu despre coronavirus. Nu ştiam că este atât de grav, să fiu sincer, până când am văzut că este un oraş fantomă. Nu e nimeni afară. Nimic.”

La fel de pustii sunt şi marile aeroporturi din Statele Unite, pentru că multe companii aeriene şi-au redus semnificativ numărul de zboruri interne.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!