Donald Trump, după ce a fost declarat vinovat: ”Dacă îmi pot face asta mie, o pot face oricui”

×
Codul embed a fost copiat

La o zi după ce un juriu din New York l-a găsit vinovat de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri, Donald Trump a organizat o conferință de presă, pentru a lansa noi atacuri la adresa contracandidatului său, Joe Biden.

Conferința de presă a fost transmisă LIVE pe www.stirileprotv.ro.

Donald Trump a devenit primul președinte condamnat penal din istoria Statelor Unite. Cei 12 jurați l-au găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Au căzut de acord că a falsificat documente contabile pentru a ascunde plăți ilegale către starleta de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Sentința va fi anunțată de judecător pe 11 iulie.

Sinteza declarațiilor fostului președinte al SUA, Donald Trump:

Citește și
sustinatori trump
Susţinătorii lui Trump cheamă la revolte şi represalii violente după verdict: "Spânzuraţi pe toată lumea!"
O adolescentă a fost vândută de tatăl ei unor bărbaţi care-şi căutau „neveste”. Reacția polițiștilor când fata le-a cerut ajutorul

Donald Trump și-a început discursul descriindu-și condamnarea ca pe un semn prevestitor al lucrurilor rele care vor urma.

"Acesta este un caz în care, dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui", a spus fostul președinte.

Apoi a schimbat subiectul:

”Aceștia sunt oameni răi. Aceștia sunt, în multe cazuri, cred eu, oameni bolnavi. Când ne uităm la țara noastră, la ceea ce se întâmplă, unde milioane și milioane de oameni vin din toate părțile lumii, nu doar din America de Sud, din Africa, din Asia, din Orientul Mijlociu, și vin din închisori și penitenciare, din centrele de psihiatrie și aziluri de nebuni. Vin din toate colțurile lumii în țara noastră, iar noi avem un președinte și un grup de fasciști care nu vor să facă nimic în această privință.”

Donald Trump a trecut apoi la atac împotriva lui Joe Biden și l-a acuzat de condamnarea pe care a primit-o, pentru fraudă în afaceri.

"Eu sunt candidatul principal. Îl conduc cu mult pe Biden și îi conduc pe republicani până la punctul în care asta s-a terminat", a spus Trump.

El a declarat că s-a aflat sub un ”ordin de tăcere”, despre care a spus că a fost dat din vina lui Biden și a Departamentului de Justiție - deși ordinul a fost, de fapt, impus de judecătorul Juan Merchan din New York, precizează The Guardian.

Donald Trump a continuat apoi să spună că Joe Biden este cauza problemelor sale:

”Ca să înțelegeți, toate acestea sunt făcute de Biden și de oamenii lui, poate că oamenii lui, mai important, nu știu, dacă Biden știe prea multe despre asta, pentru că nu știu dacă știe ceva, dar este totuși președintele, așa că trebuie să folosim numele lui, iar asta este făcut de Washington și nimeni nu a mai văzut așa ceva.”

Încă o dată, Trump a afirmat că procesul său a fost "măsluit"

"A fost un proces măsluit. Am vrut să schimbăm locul de desfășurare, unde să avem un proces corect. Nu am obținut-o. Am vrut o schimbare de judecător, am vrut un judecător care să nu fie în conflict și, evident, nu a făcut asta... nimeni nu a mai văzut așa ceva", a declarat fostul președinte.

Trump continuă atacurile la adresa judecătorului și a ordonanțelor

Trump a criticat ordinul "urât" de interdicție, care a fost impus impus de judecătorul Juan Merchan, plângându-se că a fost "amenințat cu închisoarea".

"Am fost nevoit să plătesc mii de dolari în penalități și amenzi", spune Trump.

"Sunt principala persoană care candidează la președinție și mă aflu sub ordinul de tăcere al unui om care nu poate pune două propoziții împreună", spune el, referindu-se la Merchan.

Judecătorul i-a interzis lui Trump să vorbească despre o serie de persoane, inclusiv despre familia lui Merchan, dar nu și despre Merchan însuși.

Donald Trump a mai afirmat că judecătorul care prezidează cazul său, Juan Merchan, și instanța de judecată sunt în "conjuncție totală cu Casa Albă și cu DoJ [departamentul de justiție]".

Nu există nicio dovadă pentru această afirmație, precizează The Guardian.

Trump spune că va face apel împotriva condamnării sale, pentru "înșelăciune”

După ce a vorbit despre toate modurile în care crede că a fost condamnat pe nedrept pentru acuzații de fraudă în afaceri, Donald Trump a declarat că va face apel la verdictul juriului.

"Vom face apel la această escrocherie. Vom face apel pe mai multe aspecte diferite", a declarat Trump.

Referindu-se la judecătorul Juan Merchan, Trump a spus: "Nu ne-a permis să avem martori, nu ne-a permis să vorbim, nu ne-a permis să facem nimic. Judecătorul a fost un tiran".

"Toate acestea sunt făcute de Biden și de oamenii săi", a declarat fostul președinte în discursul său de la Trump Tower.

Cazul împotriva lui Trump a fost intentat de procurorul ales al districtului Manhattan, Alvin Bragg, care nu depinde de guvernul federal american.

Biden nu are nicio autoritate asupra lui Bragg sau a biroului său și nu există nicio dovadă că administrația Biden a avut vreo legătură cu acest caz.

Donald Trump, primul președinte ”penal” al SUA

Mai mulți simpatizanți democrați, adunați în fața tribunalului, au primit - joi - în aplauze și urale vestea că Donald Trump a fost găsit vinovat. În același timp, susținătorii fostului președite au izbucnit în plâns.

„Există o singură modalitate de a-l ține pe Donald Trump departe de Biroul Oval: La urnele de vot”, a scris pe platforma X, președintele Joe Biden, la scurt timp după pronunțarea verdictului.

Jurații - cinci femei și șapte bărbați - au avut nevoie de două zile, în total 11 ore de discutii, pentru a se pronunța cu privire la vinovăția fostului președinte, care încă speră să revină la Casa Albă.

Donald Trump: „A fost un proces aranjat de un judecător conflictual, corupt. A fost un proces aranjat, o rușine! Verdictul real va fi dat pe 5 noiembrie de poporul american. "

Trump a fost găsit vinovat de fals în acte, după ce a vrut să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulti Stormy Daniels. Totul, pentru a evita un scandal sexual, în plină campanie prezidențială, în 2016.

Michael Sisak, corespondent The Associated Press: ”Trump avea fața împietrită și privea în jos în timp ce verdictul era citit în instanță. Apoi și-a prins fața cu mâinile, părând exasperat când i-a auzit pe jurați afirmând verdictul: „vinovat, vinovat, vinovat”... de 34 de ori.”

Alvin Bragg, procurorul districtului Manhattan: „Sunt multe voci, dar singura voce care contează este cea a juriului, iar juriul și-a spus cuvântul. Donald J. Trump a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare de falsificare a documentelor contabile. ”

În următoarea etapă, judecătorul care prezidează cazul trebuie mai întâi să aprobe verdictul şi să pronunţe o hotărâre definitivă. Apoi, dacă verdictul este menținut, avocaţii şi procurorii vor dezbate o posibilă sentință în fața judecătorului, care în final va hotărî pedeapsa. Dar, apoi avocații lui Trump au dreptul să facă apel.

Avocatul lui Donald Trump: ”Acesta este doar un pas în proces. Urmează să ne prezentăm moțiunea în fața judecătorului Merchan în câteva săptămâni și vom lupta cu tărie, având în vedere că s-au întâmplat multe lucruri în timpul procesului. Aceste lucruri au făcut ca procesul să nu fie unul corect, este vorba inclusiv de mărturia domnișoarei Daniel. Dacă în felul acesta nu vom avea sorți de izbândă, de îndată ce putem să facem apel, vom face apel.”

Pedeapsa maximă pe care o poate primi fostul președinte în acest caz este de 4 ani de închisoare. Dar este puțin probabil ca Trump să ajungă după gratii în acest caz, având în vedere că nu are antecedente penale.

Mai mult, în cazul unui apel, un nou proces s-ar putea întinde pe luni bune, dincolo de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Iar o condamnare în acest caz nu are temei legal de a opri candidatura lui Donald Trump.

Articol recomandat de sport.ro
Șeful arbitrilor de la UEFA, verdict după penalty-ul controversat din Slovacia - România
Șeful arbitrilor de la UEFA, verdict după penalty-ul controversat din Slovacia - România
Citește și...
Liderii din Europa care iau apărarea condamnatului Donald Trump. ”Om de onoare” și ”victimă a hărțuirii”
Liderii din Europa care iau apărarea condamnatului Donald Trump. ”Om de onoare” și ”victimă a hărțuirii”

Nimic nu-l poate despărţi pe Donald Trump de dragostea lui Viktor Orbán, scrie POLITICO.

 

Susţinătorii lui Trump cheamă la revolte şi represalii violente după verdict:
Susţinătorii lui Trump cheamă la revolte şi represalii violente după verdict: "Spânzuraţi pe toată lumea!"

Susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, înfuriaţi de condamnarea acestuia pentru 34 de infracţiuni de către un juriu din New York, au inundat site-urile pro-Trump cu apeluri la revolte, revoluţie şi represalii violente, relatează Reuters.

 

Donald Trump ar putea să nu aibă voie să voteze la alegerile din noiembrie. Totul depinde de un singur om
Donald Trump ar putea să nu aibă voie să voteze la alegerile din noiembrie. Totul depinde de un singur om

Există probabilitatea ridicată ca Donald Trump să nu se poată vota singur la alegerile prezindențiale din noiembrie. Totul depinde de cât de repede va dicta judecătorul sentința în ceea ce-l privește, după condamnarea din partea juriului.

Ce urmează după verdictul de vinovăție primit de Donald Trump. Va merge la închisoare sau poate scăpa cu o amendă
Ce urmează după verdictul de vinovăție primit de Donald Trump. Va merge la închisoare sau poate scăpa cu o amendă

Donald Trump, primul fost preşedinte al SUA care a fost condamnat pentru o infracţiune, va rămâne în libertate în timp ce aşteaptă sentinţa, programată pentru 11 iulie.

Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Este primul președinte condamnat din istoria SUA
Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare. Este primul președinte condamnat din istoria SUA

Donald Trump a devenit primul președinte condamnat din istoria Statelor Unite.  

Recomandări
Spitalele, obligate să creeze saloane în care să fie izolați și tratați pacienții cu infecții nosocomiale. Ce amenzi riscă
Spitalele, obligate să creeze saloane în care să fie izolați și tratați pacienții cu infecții nosocomiale. Ce amenzi riscă

Parlamentul a modificat legea privind prevenirea infecțiilor nosocomiale din spitale, centre rezidențiale pentru vârstnici și persoane cu dizabilități.

Accident grav în Timiş, soldat cu cinci victime. Un șofer a pierdut controlul volanului
Accident grav în Timiş, soldat cu cinci victime. Un șofer a pierdut controlul volanului

Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite sâmbătă dimineaţă, în localitatea Tomnatic, din judeţul Timiş, după un grav accident rutier.

 

O cofetărie din Făgăraș folosea ingrediente expirate de șapte ani. Cum au reacționat inspectorii ANPC
O cofetărie din Făgăraș folosea ingrediente expirate de șapte ani. Cum au reacționat inspectorii ANPC

O cofetărie din Făgăraș - care folosea ingrediente expirate de 7 ani - a fost închisă temporar de Protecția Consumatorului.