Donald Trump a discutat cu președintele chinez. Ce se va întâmpla cu acordul comercial

Ultima actualizare: 20-12-2019 20:43
donald trump
AFP

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că a avut „o foarte bună discuţie” cu omologul său chinez Xi Jinping, la o săptămână după anunţarea unui acord de principiu care să pună capăt războiului comercial dintre cele două țări.

„Am avut o foarte bună discuţie cu preşedintele chinez Xi cu privire la uriaşul nostru acord comercial”, a scris pe Twitter preşedintele american.

„China şi-a început achiziţiile la scară largă de produse agricole şi altele. Semnarea oficială este în pregătire”, a adăugat el, fără însă a oferi detalii cu privire la un posibil calendar.

„Am discutat de asemenea despre Coreea de Nord, dosar asupra căruia lucrăm împreună cu China, şi despre Hong Kong (progres!)”, a adăugat Donald Trump.

Din martie 2018, Beijingul şi Washingtonul şi-au impus reciproc taxe vamale punitive asupra unor bunuri în valoare totală de sute de miliarde de dolari, ceea ce a afectat dur economia chineză şi a încetinit economia mondială.

În schimbul angajamentelor chineze luate în urmă cu o săptămână, administraţia Trump a renunţat la impunerea de noi taxe vamale.

De asemenea, potrivit termenelor acordului, ea a acceptat de asemenea să le reducă la jumătate pe cele impuse la 1 septembrie pe importuri chineze în valoare de 120 de miliarde de dolari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO