Doi rapperi suedezi au construit un "bar gay" pe o insula detinuta de Vladimir Putin. Reactia Kremlinului

Ultima actualizare: 21-09-2015 07:01
vladimir putin

Rusia a depus o plangere dupa deschiderea unui asa-zis "bar gay" pe un teren apartinand Kremlinului in arhipelagul Aland din Finlanda, a anuntat miercuri un diplomat rus la Helsinki.

Consulul Mihail Zubov a confirmat pentru AFP ca a depus aceasta plangere si a cerut politiei finlandeze sa ancheteze. "Ancheta este in curs de desfasurare", a precizat el.

Situat intr-o padure, asa-numitul "bar gay" este o falsa dugheana de lemn cu ghirlande luminoase, potrivit fotografiilor publicate de mass-media, revendicata de doi rapperi suedezi care au dorit sa protesteze impotriva represiunii homosexualitatii in Rusia.

Cei doi barbati, Far & Son, au explicat pentru ziarul local Nya Aland ca l-au denumit Blue Oyster, cu referire la un bar gay din seria de comedii hollywoodiene "Police Academy".

"Am auzit ca Putin are un teren aici in Aland si este un teritoriu rusesc. Deci nu avem dreptul sa facem propaganda homosexuala. Asa ca am montat Blue Oyster", a declarat Simon Gardenfors, unul dintre cei doi autori ai barului, conform Agerpres.

Potrivit politiei finlandeze, aici este vorba despre intrare ilegala pe o proprietate privata, autorii infractiunii "au patruns in proprietatea privata fara sa fie autorizati, au construit ceva si au lasat in urma gunoaie". Politia "a efectuat constatari la locul infractiunii", a precizat politia intr-un comunicat.

Potrivit presei finlandeze, presedintia rusa detine acest teren neconstruit pe malul marii Saltvik in virtutea exproprierii din 1947 a tuturor germanilor din Finlanda, in acest caz un cuplu germano-finlandez, in beneficiul Uniunii Sovietice.

Aland (Ahvenanmaa, in finlandeza n.r.), arhipelag suedofon in Marea Baltica, este demilitarizat din 1856.

Situatia homosexualilor in Rusia ingrijoreaza Occidentul si organizatia Human Rights Watch a denuntat in decembrie mai ales cresterea agresiaunilor si faptul ca legea cu privire la "propaganda homosexuala" a legitimat discriminarea, aminteste France Presse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO