Doi prizonieri ai ISIS, salvati de la executie de o drona britanica. Ce s-a intamplat dupa ce a lansat o racheta


Ultimul update: Vineri 19 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Marti 16 Mai 2017 17:51
Categorie: Stiri externe
drona reaper

O drona britanica a oprit o executie publica a Statului Islamic in Siria

O drona a Aviatiei Militare britanice a oprit o executie publica desfasurata de organizatia Statul Islamic intr-un oras din Siria, deschizand focul asupra militantilor si obligandu-i sa fuga, a anuntat Ministerul britanic al Apararii, citat de Daily Telegraph. Drona Reaper efectua o misiune de recunoastere, atunci cand a vazut un grup de combatanti ai Statului Islamic, pe strada principala din orasul Abu Kamal.

„Cand dintr-o camioneta au fost coborati doi detinuti in catuse, in fata multimii, a devenit clar ca ISIS organiza o executie publica”, potrivit Ministerului Apararii, care a precizat ca incidentul a avut loc pe 9 mai.

„Tinand cont de numarul mare de civili prezenti, echipajul (care controla de la distanta – n.r.) Reaper nu a putut viza direct combatantii ISIS care urmau sa comita crimele”, au adaugat autoritatile de la Londra.

Pilotii Reaper, care ar fi dirijat aeronava prin satelit, din Lincolnshire, au vazut apoi doi combatanti postati ca santinele pe un acoperis din apropiere. „O racheta Hellfire a fost lansata imediat si nu numai ca a fost lovitura directa, care a ucis una dintre santinele, ci a si oprit imediat executia, deoarece combatantii ISIS au fugit de la fata locului, iar multimea de civili s-a dispersat”, au anuntat autoritatile britanice.

Sursa: protv.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO