Doi jihadisti ISIS, ucisi de politia turca in Ankara. "Credem ca planuiau un atac in urmatoarele zile"

Dată publicare: 21-05-2017 14:25
Dată actualizare: 24-05-2017 07:13


politist turc in Ankara

Autoritatile turce au ucis intr-un raid doi presupusi jihadisti ai Statului Islamic, care pregateau un atentat chiar in capitala tarii.

Autoritatile turce au ucis duminica dimineata doi presupusi jihadisti ai Statului Islamic, care erau suspectati ca pregateau un atentat terorist asupra capitalei Ankara, transmite France Presse.

Cei doi presupusi jihadisti au fost ucisi in timpul unui raid antiterorist, care a vizat o locuinta din districtul Etimesgut.

Potrivit primelor informatii, un schimb de focuri a izbucnit intre suspecti si politisti.

Autoritatile au lansat raidul antiterorist pe baza marturiei unui presupus jihadist azer, care a fost retinut de politistii din Istanbul dupa ce i-a condus pe cei doi militanti la Ankara.

”Operatiunea politiei a fost pregatita pe graba, dupa ce suspectul a recunoscut ca cele doua persoane pe care le-a lasat in Ankara sunt jihadisti ai Daesh si organizeaza un atentat”, a declarat guvernatorul regional Ercan Topaca.

Politistii turci au descoperit mai multe arme si grenade in locuinta presupusilor jihadisti ai Statului Islamic.

”Noi credem ca planuiau un atac in urmatoarele zile. Armele si materialele explozibile erau eficiente si puternice”, a completat guvernatorul Topaca.

Turcia a fost zguduita in ultimul an si jumatate de un val de atentate teroriste, organizate atat de militantii kurzi, cat si de jihadistii Statului Islamic.

Sute de persoane si-au pierdut viata in atentatele din Istanbul, Ankara si Gaziantep.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO