Doctorul criminal care a inspirat celebrul "canibal" Hannibal Lecter, dezvaluit pentru prima data


Ultimul update: Marti 30 Iulie 2013 06:50
Data publicarii: Sambata 27 Iulie 2013 14:19
Categorie: Stiri externe
Hannibal Lecter

Scriitorul Thomas Harris, autorul unuia dintre cele mai memorabile personaje negative din literatura si cinematografie a dezvaluit pentru prima data cine a stat ca sursa de inspiratie pentru Hannibal Lecter.

Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la lansarea cartii "Tacerea mierilor" (1988), un sequel al romanului "Red Dragon" (1981), scriitorul american a povestit intr-un interviu pentru revista The Times ca a fost inspirat, atunci cand l-a creat pe Hannibal Lecter, de un medic dintr-o inchisoare din Mexic, relateaza bloomberg.com.

Harris l-a intalnit pe "Doctorul Salazar" (un numele fals dat de autorul american) pe cand avea 23 de ani si lucra ca jurnalist. Atunci a fost trimis la inchisoarea Nuevo Leon din Monterrey, Mexic pentru a-i lua interviu lui Dykes Askew Simmons, un prizonier bolnav psihic condamnat la moarte pentru ca a ucis 3 oameni.

"Doctorul Salazar era un barbat mic de inaltime, suplu si cu un par roscat inchis. Avea un aer de eleganta" a marturisit scriitorul citat de The Times.

Doctorul Salazar i-a salvat viata lui Simmons, impuscat in timpul unei tentative de evadare. La finalul interviului cu el, Harris a aflat din spusele unei asistente de trecutul tulburator al medicului. "Medicul este un criminal. Nu o sa plece niciodata de aici. Este nebun" a povestit scriitorul.

Harris a dezvaluit ca doctorul a fost inchis timp de 20 de ani si ca plecand de la modelul sau l-a "compus" pe Hannibal Lecter, interpretat in filmul facut dupa carte de Anthony Hopkins.

Fanii scriitorului au speculat neincetat in legatura cu modelul dupa care a fost creat Lecter inca de la introducerea lui in romanul "Red Dragon".

Sursa: Bloomberg

VIDEO PROTVPLUS.RO