DJ de radio, concediați după ce au făcut comentarii nepotrivite despre o femeie

Dată publicare: 29-03-2021 10:25
Dată actualizare: 29-03-2021 10:54


DJ radio, concediați după ce au făcut comentarii nepotrivite despre o femeie

Trei prezentatori radio din Kenya au fost concediați, după ce au întrebat pe post dacă o femeie a fost de vină pentru atacul șocant de care a avut parte, informează BBC.

Aceștia au discutat despre un proces în care un bărbat este acuzat că a împins o femeie, pe care a cunoscut-o pe Facebook, de la etajul al 12-lea al unei clădiri, chiar la prima lor întâlnire.

Indignarea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. Oamenii i-au acuzat pe prezentatori că au învinovățit victima.

Conform autorităților kenyene, cei trei au glorificat violența împotriva femeilor. Din acest motiv, emisiunea lor a fost suspendă.

Dezbaterea radio se referea la procesul în care Eunice Wangari l-a acuzat pe Moses Gatam Njoroge că a împins-o de la etajul al 12-lea al unei clădiri, după ce i-a refuzat avansurile. Bărbatul a pledat nevinovat de vătămare corporală gravă.

„Credeți că femeile sunt prea disponibile, sunt prea slabe, prea dispuse, prea disperate și de aceea sunt prinse în astfel de situații?”, a întrebat, în timpul emisiunii radio, Shaffie Weru, unul dintre prezentatori.

La o zi după ce cei trei prezentatori au abordat acest subiect sensibil, un agent de publicitate important a renunțat la colaborarea cu postul de radio.

Cei trei prezentatori și-au cerut scuze pentru comentariile pe care le-au făcut.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO