Detaliul de pe calculatorul lui Vladimir Putin care i-a șocat pe analiști

Ultima actualizare: 17-12-2019 21:43
Detaliul de pe calculatorul lui Vladimir Putin care i-a șocat pe analiști
themoscowtimes.com/

Un detaliu observat pe calculatorul președintelui rus Vladimir Putin i-a șocat pe analiști, susține themoscowtimes.com.

Potrivit unei fotografii care îl surprinde la birou, Putin pare să folosească în continuare sistemul de operare Windows XP, care nu a mai primit update-uri de securitate de cel puțin 5 ani, informează site-ul de știri Open Media.

Microsoft nu a mai furnizat update-uri de securitate pentru Windows XP și Office 2003, cu o excepție, în aprilie 2014. Oficialii ruși au primit interdicția de a utiliza sisteme software străine, Moscova intenționând să protejeze interesele naționale și să ofere un impuls industriei tehnologice ruse.

Potrivit Open Media, Windows XP este instalat pe calculatorul lui Putin atât în biroul de la Kremlin, cât și la reședința acestuia din vestul Moscovei.

Se știe despre Putin că evită să folosească smartphone-urile.

Windows XP este ultimul sistem de operare Microsoft care a primit aprobrea de a fi utilizat pe calculatoarele agențiilor guvernamentale din Rusia. Potrivit Ministerului Apărării, Windows 10 a primit aprobarea pentru a fi utilizat doar pe calculatoarele care nu conțin secrete de stat.

Recent, preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care impune ca smartphone-urile, computerele şi televizoarele smart vândute în Rusia să aibă preinstalate softuri ruseşti.

Legea, care va intra în vigoare pe 1 iulie 2020, a întâmpinat opoziţia unor retaileri de produse electronice, care afirmă că aceasta a fost adoptată fără ca ei să fie consultaţi.

Autorităţile au prezentat legea ca fiind o modalitate de a sprijini firmele ruseşti de IT să concureze cu companiile străine şi de a scuti consumatorii de descărcarea de softuri după achiziţia unui dispozitiv.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO