Detalii despre percheziția FBI la avocatul lui Trump. Câte scandaluri sexuale sunt, de fapt, documentate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 12:39
Categorie: Stiri externe

Apar detalii despre percheziţia făcută de agenţii FBI la biroul lui Michael Cohen, avocatul personal al lui Donald Trump.

Se pare că agenţii nu căutau doar documente legate de plată făcută de avocat starletei din filme pentru adulţi, Stormy Daniels, ci şi dovezi legate de o altă acuzatoare a preşedintelui.

Este vorba despre o fostă vedeta Playboy, care susţine că povestea ei a fost muşamalizata prin intermediul unei companii media, deţinută de un prieten al lui Trump.

Potrivit jurnaliştilor americani, autorităţile au căutat dovezile plăţilor către starleta Stormy Daniels. Ea afirmă că a avut o aventură cu Trump în 2006, iar 10 ani mai târziu a fost abordată de Michael Cohen, care i-ar fi dat 130.000 de dolari ca să-i cumpere tăcerea.

Avocatul a recunoscut plată, dar spune că a făcut-o în nume personal.

Anchetatorii au căutat însă şi "urme" ale unei alte înţelegeri, de data asta între fostul ”iepuraş” Playboy, Karen McDougal şi proprietarii ziarului Naţional Enquirer.

Aceştia i-au cumpărat şi au muşamalizat apoi povestea despre presupusa aventură pe care a avut-o cu Trump. Casa Alba neagă însă că între cei doi ar fi existat vreo legătură romantică.

Percheziţia a fost aprobată de procurorul general adjunct al Statelor Unite, Rod Rosenstein, care a fost numit în funcţie chiar de Trump.

Trump nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor legate de acţiunea FBI. În schimb, a ţinut să precizeze, pe Twitter, că "legătura confidenţială dintre avocat şi client a murit" şi a declarat că ancheta condusă de Departamentul Justiţiei este "o vânătoare de vrăjitoare".

”Este de toată jena... Este un atac împotriva ţării, împotriva valorilor pe care le susţinem”, a spus Trump.

În plus, l-a ameninţat cu concedierea pe procurorul care conduce ancheta, Robert Mueller.

”De ce nu-l dau afară pe Robert Mueller? Cred că ceea ce se întâmplă este o ruşine. Aşa mai vedem ce se întâmplă.. Însă este o situaţie tristă. Când te uiţi la ce se întâmplă... Iar mulţi mi-au spus că trebuie să îl concediez!”, a spus Trump.

Politicienii republicani sunt, însă, de altă părere: Mueller ar trebui să fie lăsat să îşi termine misiunea. 

Ancheta lui Mueller, dar şi problemele presante legate de atacul din Siria şi dispută comercială cu China l-au făcut pe Trump să îşi anuleze călătoria programată în America Latină.

Președintele CE: Brexit este „unul dintre cele mai triste momente ale secolului 21”
Forțele siriene, în stare de alertă, în așteptarea unui atac. Trump și-a anulat o vizită
VIDEO PROTVPLUS.RO