Despăgubiri record primite de un român lovit de o mașină în Italia: peste 1 mil. euro și pensie pe viață


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: gazetaromaneasca.com
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2017 09:34
Categorie: Stiri externe
despagubiri accident

Un tribunal italian a stabilit despăgubiri record pentru un român rănit într-un accident rutier produs în urmă cu 5 ani. Acesta va primi peste un milion de euro și o pensie lunară de 800 de euro toată viața.

Decizia este surprinzătoare având în vedere faptul că românul de 38 de ani era în comă alcoolică în momentul accidentului. În plus, sume atât de mari nu se primesc nici măcar în cazul persoanelor decedate, relatează gazetaromaneasca.com.

Accidentul a avut loc în seara de 23 ianuarie 2012, în Sant-Angelo Romano. Românul, C.T., în vârstă de 38 de ani la acea dată, traversa strada pe o perțiune fără ”zebră”, când a fost lovit de o mașină Renault, condusă de o femeie, D.S.. Bărbatul a fost luat în plin pe parbriz, apoi aruncat pe asfalt. 

Carabinierii ajunși la fața locului au stabilit că vina este în totalitate a conducătorului auto deși victima a încercat să treacă strada printr-un loc nepermis, fără marcaje de trecere de pietoni. Mai mult de atât, personalul medical de pe ambulanță a declarat că românul se afla în comă etilică.

Consecințele accidentului: leziuni foarte grave care au cauzat invaliditate permanentă (70%) pentru 360 de zile. Diagnosticul stabilit de medici la acel moment a fost unul sever. Stare românului s-a ameliorat, însă a rămas cu urmări pe viață.

Cazul românului a fost preluat de avocatul Gianluca Trabalza, care a reușit, după 5 ani, să obțină din partea societății de asigurări despăgubiri în valoare de peste un milion de euro, mai exact .048.768,56 euro, plus ulterioare dobânzi datorate întârzierilor de plată cauzate de societatea asiguratoare.

Avocatul italian a reușit să obțină pentru român și o pensie permanentă de 800 euro.

Sursa: gazetaromaneasca.com gazetaromaneasca.com

Român de 61 de ani bătut și incendiat într-un parc din Torino. Bărbatul are șanse mici de supraviețuire
VIDEO PROTVPLUS.RO