Despăgubiri de 19 milioane de dolari obținute de un polițist discriminat de șefii săi

Ultima actualizare: 29-10-2019 21:14
Keith Wildhaber
St. Louis County Police Department

Un polițist din SUA urmează să primească 19 milioane de dolari despăgubiri după ce a câștigat un proces cu Departamentul de Poliție din St. Louis, acesta acuzând că a fost sărit de la promovări pentru că este homosexual.

Sergentul Keith Wildhaber a dat în judecată departamentul în 2017 și susține că șefii poliției i-au transmis să își ascundă homosexualitatea dacă vrea să fie promovat la gradul de locotentent, potrivit CBS News.

"Conducerea are o problemă cu faptul că ești homosexual. Dacă vrei să fii promovat vreodată, ar trebui să îți atenuezi homosexualitatea", i-ar fi transmis Comisarul John Saracino.

Acesta a reclamat că deși avea o carieră de 20 de ani în spate și recomandări excelente din partea șefilor săi, a fost trecut cu vederea de la promovări în mod repetat.

De asemenea, la o lună după ce a depus plângerea polițistul spune că a fost i-a fost schimbată tura de după-amiază cu una
de noapte și a fost mutat la o secție de poliție aflată la peste 40 de km de casă.

Procesul a ajuns în fața instanței săptămâna trecută, iar vineri jurații i-au acordat lui Wildhaber despăgubiri în valoare de 19 milioane de dolari.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO