Ce spune acum despre Trump deputatul norvegian care l-a nominalizat la Nobel: "Semne de dezechilibru mintal"

Ultima actualizare: 07-01-2021 15:27
Donald Trump
Getty

Un deputat norvegian care l-a nominalizat, în septembrie anul trecut, pe preşedintele american Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace a afirmat joi că acesta şi-a meritat nominalizarea, dar că acum el nu ar mai face-o, relatează dpa.

„Nominalizarea la Nobel a fost pentru acordul de pace pe care (Trump) l-a obţinut în Orientul Mijlociu. Dar după înfrângerea în alegerile prezidenţiale cred că a dat unele semne de dezechilibru mintal", a afirmat Christian Tybring-Gjedde (Partidul Progresului, populist).

„Nu este momentul să primească Premiul Nobel pentru Pace şi nu îl va primi", a declarat politicianul norvegian pe canalul TV2, calificând drept „înspăimântătoare" scenele văzute la Capitoliu, potrivit Agerpres.

Christian Tybring-Gjedde l-a nominalizat în septembrie pe Trump la Nobel pentru rolul său în medierea acordului de normalizare a relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, subliniind că, pe fundalul deceniilor de eforturi pentru pace în Orientul Mijlociu, Trump a obţinut mai multe progrese decât oricine altcineva.

Politicianul norvegian l-a nominalizat pe Trump pentru aceeaşi înaltă distincţie şi în 2019, evocând summitul din 2018 din Singapore dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO