Demonstrație de forță. Americanii și-au arătat cel mai nou avion de luptă: F-35B

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Avionul de lupta F-35B
CNN

Armata americană a făcut o mică demonstrație de forță în Oceanul Pacific, deasupra insulei japoneze Okinawa, unde și-a lansat noul avion de luptă F-35B.

CNN este de părere că aveam de-a face cu o demonstrație de putere a Statelor Unite în fața Coreei de Nord, chiar înainte de organizarea exercițiilor anuale de război cu Coreea de Sud.

Aceste exerciții provoacă de obicei furia Coreei de Nord, iar anul acesta diplomații vor să organizeze un summit între cele două Corei, precum și o întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong Un.

Acest nou avion este din a 5-a generație a generației F-35B Lightning, care sunt echipate cu tehnologie care permite ca aceste aparate să devină ”invizibile” pe radar, astfel că nu pot fi detectate.

Jurnaliștii de la CNN mai afirmă că aceste avioane de luptă sunt văzute ca un avantaj major pentru SUA în orice incident care ar implica și Coreea de Nord, deoarece aceste aparate nu pot fi detectate de radarele de la Phenian, chiar dacă unele informații ale guvernului american, apărute în ianuarie, ridicau semne de întrebare în privința capabilității de război a acestui nou avion.

Modelul F-35B este singurul care poate ateriza vertical, la fel ca un elicopter. De asemenea, poate decola într-un timp mult mai scurt decât celelalte modele, acesta fiind motivul petru care poate opera de pe Wasp - o navă maritimă de război care este pe jumătate ca mărime față de celelalte portavioane din flota SUA.

”Este o lansare istorică, pentru că aduce împreună capacitățile lui F-35 și ale lui USS Wasp, pentru a crea cea mai mare creștere a capacității noastre în Marină”, a declarat amiralul Brad Cooper pentru CNN.

Printre problemele semnalate la acest model se numără erori în capcitatea de vedere pe timp de noapte și deficiențe legate de furnizarea de piese componente pentru reparații.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO