Acuzat de coruptie, Vladimir Putin si-a publicat declaratia de avere. Suma castigata de presedintele Rusiei in 2015


Ultimul update: Luni 18 Aprilie 2016 07:15
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2016 20:46
Categorie: Stiri externe
vladimir putin

Vladimir Putin a castigat 8,9 milioane de ruble (118.200 de euro) in 2015 potrivit declaratiei sale de venituri facuta publica vineri, la aproape doua saptamani dupa dezvaluirile care ii acuza pe apropiatii sai ca au scos 2 miliarde de dolari din Rusia.

Potrivit declaratiei sale anuale de venituri, presedintele rus a castigat 8,9 milioane de ruble anul trecut, respectiv 1,3 milioane de ruble mai mult decat in 2014. El are in proprietate un apartament de 77 metri patrati, un garaj, trei masini datand din epoca sovietica si o rulota.

Publicarea declaratiei de avere a lui Vladimir Putin intervine la doua saptamani dupa declansarea scandalului 'Panama Papers'.

Potrivit Consortiului international al jurnalistilor (ICIJ), apropiati ai lui Putin si in primul rand violoncelistul Serghei Roldughin au ascuns in strainatate pana la doua miliarde de dolari (1,75 de miliarde de euro) in banci si in societati secrete.

Serghei Roldughin ar detine, in plus, si firme offshore care ar avea legaturi cu societati ale statului rus, potrivit consortiului.

Vladimir Putin a negat orice act de coruptie, afirmand ca Serghei Roldughin a 'cheltuit toti banii pe care i-a castigat pentru a cumpara instrumente muzicale', in special doua viori si doua violoncele, 'obiecte unice'.

El a recunoscut totusi joi, in sesiunea sa anuala de intrebari si raspunsuri cu rusii la televiziune, ca informatiile dezvaluite in cadrul scandalului 'Panama Papers' sunt adevarate, dar a dat asigurari ca acestea nu contin nimic ilegal si a acuzat SUA ca se afla in spatele acestor 'provocari'.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO