Decizia prințului Philip, după accidentul rutier din ianuarie. La ce a renunțat


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2019 20:29
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 21:39
Categorie: Stiri externe

Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, consortul reginei Elizabeth a II-a, a renunţat la permisul de conducere după ce a fost implicat într-un accident, luna trecută, informează BBC.

Palatul Buckingham a anunţat că prinţul a predat sâmbătă permisul, scrie News.ro.

“După ce a analizat cu atenţie situaţia, ducele de Edinburgh a decis să renunţe la permisul de conducere”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham.

La 27 ianuarie, prinţul Philip a declarat că îi pare foarte rău că a rănit o femeie în accidentul produs cu zece zile în urmă. Accidentul a avut loc la 17 ianuarie, în apropierea domeniului regal Sandringham, unde Elizabeth şi Philip petrec cea mai mare parte a iernii.

Puternicul automobiil Land Rover Freelander pe care-l conducea prinţul ieşea de pe o alee a domeniului şi intra pe un drum, atunci când a intrat în coliziune cu Kia şi s-a răsturnat.

Prinţul a scăpat nevătămat din accident.

Conducătoarea automobilului marca Kia s-a tăiat la genunchi, pasagera Emma Fairweather a suferit o fractură la încheietura unei mâini, iar un bebluş care se afla în spate nu a fost rănit.

Prinţul, în vârstă de 97 de ani, cunoscut prin temperamentul său combativ şi umorul său coroziv, s-a retras din funcţiile publice din august 2017.

Gestul prințului Philip față de femeia pe care a rănit-o în accidentul rutier
Cum a fost surprins prințul Philip, în mașină, după ce a provocat accidentul rutier
VIDEO PROTVPLUS.RO