Decizia finala a parintilor bebelusului Charlie Gard. "Nu mai e in interesul lui sa continue tratamentul"


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2017 17:34
Categorie: Stiri externe
ChrisGard_ConnieYate

Parintii micutului Charlie Gard au anuntat luni, la Inalta Curte de la Londra, ca renunta la procedura judiciara prin care voiau sa-l mentina in viata, relateaza AFP.

”Din nefericire este prea tarziu”, a declarat avocatul Grant Armstrong la reluarea sedintei, luni dupa-amiaza, in prezenta parintilor in lacrimi.

Bebelusul in varsta de 11 luni este atins de o maladie genetica neurodegenerativa - sindromul epuizarii ADN-ului mitocondrial - care afecteaza celulele responsabile de producerea energiei si respiratiei, impiedicandu-l sa respire neasistat, informeaza news.ro.

”Nu mai este in interesul lui Charlie sa continue tratamentul”, a declarat avocatul, subliniind ca ”Charlie a suferit o atrofiere musculara grava” si ca ”pagubele produse muschilor sai sunt ireversibile”.

 

 

Inalta Curte de la Londra urma sa hotarasca saptamana aceasta daca sa confirme sau nu decizia pe care a luat-o in aprilie de a preconiza oprirea mentinerii in viata a bebelusului, din motivul principal ca nu este in interesul copilului ca ingrijirile sa fie prelungite.

Aceasta decizie, care urma recomandarea spitalului, a fost ulterior confirmata de Curtea de Apel, Curtea Suprema, iar apoi Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pe 27 iunie.
Medicii de la spitalul britanic care ingrijesc copilul au reclamat aceasta noua audiere la Inalta Curte, pentru ca ”noile elemente cu privire la un tratament experimental” propus de ”doua spitale internationale” sa fie prezentate si studiate.

Acesti medici continuau sa creada ca o prelungire a tratamentului ar fi ”nejustificata” avand in vedere suferintele indurate de copil, insa doreau ca justitia sa fie cea care sa transeze acest caz, care mobilizeaza in Regatul Unit si in strainatate cercurile crestine.

 

 

Papa Francisc si presedintele american Donald Trump si-au exprimat amandoi sustinerea fata de parintii copilului.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO