Decizia luată de un tribunal din Germania, după ce o femeie și-a schimbat sexul


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 04 Ianuarie 2018 18:47
Categorie: Stiri externe
decizie

O femeie din Germania urmează să fie înscrisă în acte drept tatăl copilului său deoarece ea a fost bărbat la vremea la care a donat lichid seminal pentru ca acesta să fie conservat în vederea concepţiei.

Cazul i-a obligat pe judecători să ia în calcul natura sexului, biologia şi modul în care acestea ar trebui evaluate când vine vorba despre drepturile părinteşti ale unei persoane care a trecut printr-o intervenţie chirurgicală pentru schimbarea sexului.

Femeia al cărui nume nu a fost făcut public şi care a apărut în faţa Curţii Federale de Justiţie şi-a conservat spermatozoizii înainte de a trece prin operaţia de schimbare de sex. Apoi, după ce a devenit femeie, sperma sa a fost utilizată pentru inseminarea artificială a partenerei sale de viaţă, ceea ce a dus la naşterea copilului cuplului, în 2015.

Femeia care a dat naştere copilului a fost înregistrată oficial drept mama acestuia. Însă când persoana care a donat lichidul seminal a solicitat să fie la rândul ei înscrisă drept ''mamă'', cererea sa a fost respinsă.

Curtea supremă a susţinut joi argumentul biroului de înregistrate notând că, indiferent de schimbarea de sex şi de persoana care creşte copilul, legislaţia din Germania solicită ca un copil să aibă o mamă biologică şi un tată biologic.

Sursa: Agerpres

Tags: sex, copil, tribunal,

VIDEO PROTVPLUS.RO