De ce erau atât de mulți canadieni în avionul prăbușit în Iran. Cine sunt victimele

Ultima actualizare: 10-01-2020 11:36

Catastrofa aeriană din Iran este cea mai sângeroasă din ultimii 30 de ani în care sunt implicaţi atât de mulți cetățeni canadieni.

 

În 1985, după atentatul împotriva unui Boeing 747 al Air India şi-au pierdut viaţa 268 de canadieni.

Potrivit News.ro, Canada are o importantă diaspora iraniană, iar compania aeriană ucraineană UIA oferă zboruri relativ ieftine de la Toronto la Teheran, cu escală la Kiev.

Adjunctul guvernatorului provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, a precizat, citat de agenţia semioficială de presă Isna, că 15 copii se aflau în avion. Alţi 13 pasageri erau studenţi la Universitatea Sharif din Teheran, una dintre cele mai prestigioase, potrivit Isna.

UIA, care şi-a suspendat zborurile către Teheran, a anunţat într-un comunicat că avionul de tip Boeing 737 a fost construit în 2016 şi a fost supus în urmă cu două zile unui control tehnic.

Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent şi foarte sigur”, a declarat, cu lacrimi în ochi, preşedintele companiei, Evgheni Dihne, într-o conferinţă de presă la Kiev.

Potrivit Agerpres, Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012, reproşând Republicii Islamice sprijinul pe care îl acordă guvernului Bashar al-Assad în Siria.

82 de iranieni şi 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine International Airlines prăbuşit lângă Teheran, a indicat şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP.

De asemenea, la bord se aflau şi 11 ucraineni (doi pasageri şi nouă membri ai echipajului), 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani şi 3 britanici, a precizat Pristaiko.

Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO