Daily Mail: "Marea Britanie este un magnet pentru imigranti". Numarul romanilor care muncesc legal a crescut cu 223%

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01
migranti getty

Numarul romanilor care muncesc legal in Marea Britanie s-a marit cu 223% in doar un an, arata noi date publicate de Departamentul pentru Munca si Pensii din Marea Britanie, citate de Daily Mail.

Jurnalistii britanicii reitereaza faptul ca atunci cand restrictiile de munca au fost ridicate, iar romanii si bulgarii au primit acces deplin la locurile de munca de pe piata din Regat, a fost un val de aplicatii pentru numere de asigurare nationala.

Criticii sustin ca aceste cifre arata ca Marea Britanie este "un magnet pentru imigranti", in timp ce datele micsoreaza sperantele premierului David Cameron de a stopa migratia in viitor, arata publicatia.

Datele publicate acum de Departamentul de Munca si Pensii arata o "crestere dramatica" al numarului persoanelor care au primit drept legal de munca in UK, mai scrie sursa citata.

"In martie 2015 erau 152.363 de romani cu drept de munca in UK, de la 47.116 in 2014 - o crestere de 223%", scrie Daily Mail.

De cealalta parte, numarul bulgarilor care muncesc legal in Marea Britanie a ajuns la 40.476, inregistrand o crestere de 128% fata de anul trecut.

Pe locul trei in ceea ce priveste imigrantii din UK se afla italienii, care au crescut cu 37% in ultimul an pe piata muncii din Marea Britanie.

Alp Mehmet, vicepresedintele MigrationWatchUK, o companie independenta si non-politica, a comentat datele pentru The Times: "Este un numar urias si arata ca tara este un magnet pentru migranti. Este motivul pentru care oamenii cauta o tara unde sa-si imbunatateasca vietile".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO