Cutremur de 5,5 grade in Turcia. Televiziunile locale anunta ca nu exista victime

Ultima actualizare: 01-10-2012 03:00
Cutremur Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs joi in sud-estul Turciei, a anuntat centrul de seismologie din Kandili, provocand cateva pagube, dar fara a se inregistra victime, potrivit posturilor de televiziune, relateaza AFP.

Seismul s-a produs la ora 5.52 GMT (8.52, ora Romaniei), in apropiere de localitatea Silopi, in provincia Sirnak, potrivit centrului.

Miscarea seismica a provocat caderea unui minaret in orasul Sirnak, insa nu s-au inregistrat victime, a precizat postul de televiziune de stiri NTV.

De asemenea, seismul a cauzat fisuri la unele cladiri, determinand locuitorii din regiune sa stea departe de casele lor, in conditiile in care erau asteptate sa se produca replici.

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a inregistrat duminica in largul coastei de sud-vest a Turciei, provocand ranirea a 60 de persoane.

Teritoriul turc se intinde pe mai multe falii geologice si este frecvent afectat de cutremure.

La 23 octombrie 2011, un seism puternic a provocat moartea a peste 600 de persoane in estul Turciei.

Acesta a fost urmat la 12 noiembrie de un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a soldat cu 40 de morti in aceeasi regiune.

In 1999, doua cutremure importante au afectat parti dens populate si industrializate din nord-vestul tarii, cu un bilant de circa 20.000 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO