Cutremur cu magnitudinea 4,2, în Iran: un mort și 56 de răniți

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
cutremur
iStock

O persoană a murit în urma unui infarct şi cel puţin 56 de oameni au suferit răni uşoare după un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade care s-a produs la o distanţă de 50 de kilometri faţă de Teheran, capitala Iranului, miercuri, informează Reuters.

Cele mai multe de persoanele rănite s-au accidentat în timp ce încercau să părăsească în mare viteză clădirile în care locuiau şi au fost deja externate, a precizat agenţia naţională de presă din Iran (IRNA), care îi citează pe reprezentanţii Serviciilor de Urgenţe Medicale, scrie Agerpres.

Acest seism a fost considerat o replică a cutremurului cu magnitudinea de 5,2 grade produs pe 20 decembrie, care a făcut două victime. Noul seism a fost resimţit şi în Teheran, unde mulţi dintre rezidenţi şi-au petrecut noaptea în afara locuinţelor lor, dormind în automobile, săli de sport şi alte clădiri ce au fost transformate în centre de prim-ajutor, au transmis agenţiile de presă locale.

Iranul, traversat de mai multe falii geologice majore, este una dintre cele mai predispuse la cutremure ţări din lume. În 2003, un seism cu magnitudinea de 6,6, produs în provincia Kerman, a ucis 31.000 de persoane şi a distrus complet Bam, un oraş ce data din Antichitate

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO